четвер, 20 травня 2010 10:10

Грибок уражає в дощову погоду

Із початком цвітіння персики хворіють на кучерявість листя. Це грибкова хвороба, яка особливо поширена в роки з прохолодною та вологою весною. Ознаки проявляються з початком розпускання листя. Воно стає блідо-зеленим, горбистим, покрученим. Із часом зсихається та опадає. При сильному ураженні дерево може повністю оголитися, утративши зав"язь. Плоди, які залишилися, малі й несмачні. Наступного року персик може зовсім не плодоносити. Він не стійкий до перепадів температури, мерзне взимку. Якщо дерево не рятувати, за два-три роки воно гине.

— Спершу подумав, що листя скрутилося, бо приморозок у кінці квітня пошкодив. Два тижні тому вранці мінус 3 градуси було, — каже житель міста Кам"янка Черкаської області Микола Дриженко, 32 роки. — Але за тиждень листя стало ще гіршим. Поскручувалося, частинки його стали світлими, ніби прозорими. Тоді я зрозумів, що це хвороба. Дізнався, що з нею борються фунгіцидами. У магазині захисту рослин мені порекомендували препарат "Гарт". Упаковки на 30 грамів за 6 гривень вистачить на десяток дерев. У мене біля хати два дерева, тому залишком отрути обприскав розсаду помідорів, огірків, винограду. Вони теж уразливі до грибкових хвороб. Їх слід обробляти від фітофторозу, бактеріальної плямистості. Тим більше, травень дощовий.

Від грибка рослини ще обприскують бордоською сумішшю, залізним і мідним купоросом.

Зараз ви читаєте новину «Грибок уражає в дощову погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути