— Понад чотири роки вирощую зелений горох Альфа, і жодного разу він не підвів. Бубки тверді, соковиті й солодкі. Не буває пустих стручків, — розповідає Оксана Седоренко, 56 років, із смт Чуднів Житомирської області. — Особливо порадував, що заморожені на смак, як свіжі.
Горох сіє у кінці квітня на сонячному місці. У тіні рослина не пропадає, але витягується й не родить. Робить рядки на відстані 20–30 см і завглибшки 10 см. На краях ділянки встановлює палиці, по яких плестимуться пагони.
— Сіяти потрібно не рядками, а ділянкою. Гороху має бути тісно.
Сорт Альфа відрізняється стабільною врожайністю і стійкістю до фузаріозу. Це захворювання найбільше шкодить гороху. Дозріває на початку літа.
— Торік спробувала виростити фіолетовий горох і була вражена. На смак нічим не відрізняється, зате під час випікання стручки гарно лежать на тарілці. Схожі на міні-квасолини. Сорт називається Фіолетовий цукор.
Цим сортам обов'язково потрібна опора, бо пагони виростають довшими, ніж 1,5 м. Вони середнього терміну дозрівання. Зриває через 70 днів після посіву. Догляд не різниться від зелених сортів.
Коментарі