понеділок, 11 лютого 2019 06:10

Болгарський перець вирощують на кухонних губках

— Солодкий перець пророщую на губках для миття посуду. На них насіння має полежати три дні перед посівом. Виглядає як бутерброд, — говорить Галина Борисенко, 51 рік, із міста Ківерці Волинської області.

Намочує в теплій воді дві кухонні губки. Можна додати стимулятор росту, талий сніг або сік алое. Віджимає їх. На одну насипає насінини перцю. Накриває іншою губкою і скріплює резинкою. Кладе в пакет, вдихає повітря і щільно замотує.

— Вуглекислий газ допоможе насінню краще проростати, — пояснює.

Кладе пакет із губками вдень на гарячу батарею, а на ніч — у холодильник. У серветку чи туалетний папір краще не класти, бо насіння попечеться.

— В кожній насінині є блокатор росту, що гальмує проростання. Його руйную закалюванням при чергуванні температур. Завдяки цьому не тільки стрімко ростуть паростки, а й розсада потім не витягується.

Три-чотири дні тримає насіння на губках. Потім сіє в контейнер і накриває склом. Після того, як проросте, скло знімає. Коли з'являються три справжніх листки, пересаджує в окремі стакани.

Зараз ви читаєте новину «Болгарський перець вирощують на кухонних губках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути