— Солодкий перець пророщую на губках для миття посуду. На них насіння має полежати три дні перед посівом. Виглядає як бутерброд, — говорить Галина Борисенко, 51 рік, із міста Ківерці Волинської області.
Намочує в теплій воді дві кухонні губки. Можна додати стимулятор росту, талий сніг або сік алое. Віджимає їх. На одну насипає насінини перцю. Накриває іншою губкою і скріплює резинкою. Кладе в пакет, вдихає повітря і щільно замотує.
— Вуглекислий газ допоможе насінню краще проростати, — пояснює.
Кладе пакет із губками вдень на гарячу батарею, а на ніч — у холодильник. У серветку чи туалетний папір краще не класти, бо насіння попечеться.
— В кожній насінині є блокатор росту, що гальмує проростання. Його руйную закалюванням при чергуванні температур. Завдяки цьому не тільки стрімко ростуть паростки, а й розсада потім не витягується.
Три-чотири дні тримає насіння на губках. Потім сіє в контейнер і накриває склом. Після того, як проросте, скло знімає. Коли з'являються три справжніх листки, пересаджує в окремі стакани.
Коментарі