За останні роки ринок споживання і виробництва цукрової кукурудзи в України зростає швидкими темпами. Абсолютна новинка — біла кукурудза уже відома українцям.
Молочно-біла цукрова кукурудза від МНАГОР, яку назвали Андріївський F1. Це суперсолодкий гібрид білосніжного кольору, виведений спільно з мексиканськими селекціонерами. В цієї кукурудзи зерна білі-білі, наче молоко. Особливо насіння білої кукурудзи цінують у Північній Америці, Європі та Австралії. Біла кукурудза на $1–2 дорожча, ніж звичайна жовта цукрова.
— Я сію білу кукурудзу за кілька заходів, щоб протягом усього літа і навіть восени споживати її свіжою. Ще два роки тому в насіннєвому магазині продавець порадив спробувати молочно-білий Андріївський, — каже 70-річна Ольга Левченко із селища Берегомет Чернівецької області. — Тепер вирощую тільки її. Жовтої не можу їсти, вона важка для шлунка. Андріївський мені підходить найбільше з усіх гібридів, які куштувала. Та й онуки від неї в захваті. Ця кукурудза покращує зір, самопочуття і серце не турбує.
Біла кукурудза, на відміну від більшості овочів, не накопичує в собі нітратів та нітритів, отруйних для організму. Регулярне вживання зменшує ризик інсульту, діабету й серцево-судинних захворювань.
— Вирощую цукрову кукурудзу і реалізовую її на ринку вже багато років, а тому слідкую за новинками, — каже 45-річний Василь Ковальчук з Одеси. Вже два роки сіє гібрид Андріївський F1. — Посіяв Андріївський на кількох сотках, виніс на ринок. Крім мене, білої не було більш ні в кого, лише жовта. Люди не дуже люблять куштувати щось нове, тому на пробу пропонував хоча б качан-два. Покупці поверталися саме за новинкою. Поступово своїх клієнтів привчив до білої. Тепер вирощую її більше. В Одесі на ринку вона на 1–2 гривні дорожча за жовту.
Запитуйте в насіннєвих магазинах, замовляйте в інтернет-магазинах або на сайті: www.mnagor.com. Для оптових закупівель — ваш персональний менеджер Оксана Граб, тел.: 0(67) 236 17 16.
Коментарі