Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 00:41

Ягоди жимолості дозрівають найпершими

— Щороку садила полуницю і мала гарний урожай. Але якось не змогла купити розсаду улюбленого сорту. У магазині порадили саджанці жимолості. Взяла кілька на пробу. Це найперша ягода, яка дозріває у моєму саду, — каже 36-річна Світлана Панейко зі Старого Села Пустомитівського району Львівської області.

Перші плоди жимолості дозрівають у кінці травня-початку червня. Плодоносять упродовж трьох-чотирьох тижнів. Дворічні рослини цвітуть і зав'язують плоди вже в рік посадки.

— Ягоди на смак нагадують суміш полуниці, ківі, барбарису і лохини. Найбільше люблю варення з жимолості. Якщо додати його в пломбір, то для дітей це найулюбленіша смакота, — говорить Панейко.

У народній медицині відваром із плодів і листя лікували хвороби очей, ангіну, стоматит. Ягоди використовувалися як судинозміцнюючий засіб при гіпертонії і розладах шлунково-кишкового тракту.

— Жимолость стійка до поганих погодних умов. Щороку збираю стабільний урожай. На неї майже не впливають шкідники й хвороби. Для захисту не треба використовувати хімічні препарати. Це полегшує догляд, — розповідає Світлана Григорівна.

Жимолость їстівна ідеально підходить для виробництва органічної ягоди. Попит на неї стабільно зростає по всій Європі та Північній Америці.

В Україні рослина ще мало поширена, тож ягід не зустрінеш на полицях супермаркетів. Останні роки є стійка тенденція до закладки нових плантацій цієї культури.

Замовити жимолость і отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net

або за тел.: 0(99) 604 33 22, 0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55

Зараз ви читаєте новину «Ягоди жимолості дозрівають найпершими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути