понеділок, 26 березня 2018 05:06

Ягоди жимолості дозрівають найперші

— Щороку садила полуницю і мала гарний врожай. Але якось не змогла знайти насіння улюб­леного сорту. В магазині мені порадили купити ягоди жимолості, її ще називають козолист. Тепер у моєму саду — це найперша ягода, яку можна з'їсти, — каже 36-річна Світлана Панейко зі Старого Села поблизу Львова.

Жимолость дозріває наприкінці травня — початку червня. Ягоди збирають три-чотири тижні. Дворічні рослини цвітуть і зав'язують плоди вже в рік посадки.

— Ягоди на смак — як суміш полуниці, ківі, барбарису й лохини. Мені найбільше подобається варення з жимолості. Діти люблять додавати його в пломбір, — говорить Світлана Панейко.

У народній медицині відваром з плодів і листя лікували хвороби очей, ангіну, стоматит. Ягоди використовували для зміцнення судин при гіпертонії, при розладах шлунково-кишкового тракту.

— Жимолость стійка до зміни погоди. Врожай збираю щороку. Ягоди майже не ушкоджуються шкідниками та хворобами. Не треба для захисту використовувати хімічні препарати, — розповідає Світлана Григорівна.

Жимолость — ідеальна для вирощування органічних ягід, попит на які зростає по всій Європі і Північній Америці.

В Україні рослина мало поширена. Ягоди не зустрінеш на полицях супермаркетів. Останніми роками закладають нові плантації цієї культури.

Замовити жимолость та отримати консультацію можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 604 33 22, 0(67) 629 94 55, 0(63) 461 88 32.

Зараз ви читаєте новину «Ягоди жимолості дозрівають найперші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути