понеділок, 15 червня 2020 09:45

Троянди вражають: показали сорти, які цвітуть відразу букетами
7

Неколючі троянди цвітуть букетами
Фото: plants-club.ua
Неколючі троянди цвітуть букетами
Неколючі троянди цвітуть букетами
Неколючі троянди цвітуть букетами
Неколючі троянди цвітуть букетами

Цього сезону найпопулярніші — поліантові неколючі троянди. Їх отримали від схрещування чайних і японських мініатюрних. Ростуть пишними кущами. На одному кетязі буває до 50 бутонів. Цвітуть усе літо.

Відомими сортами є Фейрі, ­Румба, Айсберг, Маскарад і Ред Діадем. Добре переносять спеку. Навіть при загибелі куща відростають із кореневища.

Про них розповідає квітникарка Людмила Василець.

"Квіти підходять для букетів. Пахнуть не сильно, але пишне цвітіння перекриває цей недолік. Виростити таку троянду може навіть недосвідчений садівник – вона абсолютно невибаглива у догляді", - додає квітникарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квітуча дача: показали оригінальні ідеї ландшафтного дизайну

Ділянку для троянд підживити і посадити на відстані 1 м. На дно кожної ями насипати шар гравію для дренажу. Вкрити землею й поставити кущ. Уперше цвітуть за рік після висаджування. Дорослі кущі обрізує весною та влітку — для пишного цвіту.

Ці гібридні троянди чутливі до попелиці. Від неї бутони за добу в'януть. Цибулевими чи часниковими настоями не виведеш. Краще обприскати кока-колою. Відкрити на ніч її 2‑літ­рову пляшку, щоб вийшов газ. Цього вистачить для ­невеликого саду. Обробляє тільки вражені місця на рослині.

Флористичне мистецтво тісно пов'язане з загальними модними тенденціями і стилем. Найактуальніші модні течії в одязі відображаються і на квіткових композиціях. Затребувана колірна гамма класичного синього і блакитного відтінків першорядна при складанні квіткових композицій 2020.

У 2020 модні букети мають бути іриси, гортензії, голландські троянди та еустоми.

Зараз ви читаєте новину «Троянди вражають: показали сорти, які цвітуть відразу букетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути