Цибуля може зберігатися до наступної весни. Для цього важливо її правильно підготувати.
Важливу роль відіграють також місце та умови зберігання, пише Gazeta.ua.
Для тривалого зберігання потрібно вибирати здорову, без пошкоджень і гниття цибулю. Найкраще зберігається цибуля, яка була зібрана в суху погоду і добре просушена.
Перед зберіганням цибулю слід ретельно просушити. Для цього її розкладають у сухому місці на кілька днів, щоб шкірка стала твердою і сухою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часник лежатиме свіжим до літа: як правильно обрізати стебла
Цибулю слід зберігати при прохолодній температурі, зазвичай від 0 до 5°C. Підходять для цього підвали, гаражі, льохи або спеціальні прохолодні комори. Важливо також забезпечити хорошу вентиляцію. Варто помістити цибулю в сітчасті мішки, кошики або ящики з вентиляцією. Це допомагає запобігти накопиченню вологи і розвитку гнилі.
Краще зберігати цибулю в темному місці, щоб уникнути проростання. На неї не повинні потрапляти прямі сонячні промені.
Зазвичай цибулю зберігають у сітках або корзинах. Це забезпечує хорошу циркуляцію повітря і запобігає гниттю. Окрім того, можна зберігати цибулю в картонних коробках з отворами для вентиляції. А якщо є можливість, можна підвісити цибулю в пучках або сітках, щоб забезпечити максимальну вентиляцію.
Під час зберігання цибулю потрібно регулярно перевіряти на наявність гнилих або пророслих частин і видаляти їх, щоб запобігти поширенню проблеми на інші цибулини.
Деякі сорти цибулі можуть лежати аж до травня. Щоб цибуля не псувалася, слід знати, коли саме її збирати з грядки.
Перша ознака дозрівання цибулі - пір'я жовтіє і лягає на землю. В цей час потрібно вирвати бур'ян. Правильно врожай збирати не раніше, ніж через тиждень після останніх опадів.
Коментарі