Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2020 02:28

Квітник мрії: показали 15 ідей оформлення подвір'я
15

Квітник 2020: показали 15 ідей підбору квітів
Фото: idei-dekoru.com
Квітник 2020: показали 15 ідей підбору квітів
Квітник 2020: показали 15 ідей підбору квітів
Квітник 2020: показали 15 ідей підбору квітів
Квітник 2020: показали 15 ідей підбору квітів

Квітник прикрашає подвір'я та виділяє будинок з-поміж усіх будинків.

Щоб упорядкувати й полегшити роботу з добору рослин для змішаних квітників, користуйтеся наступними правилами:

1. Не слід кардинально міняти параметри ділянки. Краще раціональніше вивчити існуючі умови – освітленість, тип ґрунту, рівень ґрунтових вод.

2. Щоб створити гармонічну композицію, можна скористатися одним з розповсюджених дизайнерських підходів, а саме підібрати рослини для квітника з обліком їх фізіономічного типу: "сільський", "лісовий", "екзотичний", "садовий".

3. Створюючи монохромний квітник, вибирайте рослини одного тону, але різні по насиченості. Для таких квітників підійдуть непомітні тони - білий, золотавий, бузковий, рожевий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згодиться все: показали цікаві ідеї облаштування клумб з непотребу

4. Найбільший ефект дає комбінація двох квітів, які сусідять один з одним. Наприклад, червоний – жовтогарячий, синій - фіолетовий.

"Шокові" комбінації квітів холодної й теплої гами, наприклад яскраво-жовтих та червоних тюльпанів із блакитними й синіми мускарі, створюють у саду колірну пляму сили та яскравості. Сині тони на далекому плані оптично збільшують сад, особливо якщо на передньому посадити квіти червоних та жовтих тонів.

5. Необхідно вписати рослини в чотири стовпчики – грунтопокровні, низькі, середні й високі. Висота рослини прямо залежить від розмірів квітника. Чим менше квітник по площі, тим більш низькі рослини повинні використовуватися на задньому плані. Можна скласти календар цвітіння.

Різноманітність цієї неймовірно красивої квітки обчислюється тисячами сортів і гібридів. Не дивлячись на особливості культивації кожної конкретної групи, існують певні правила агротехніки, що стосуються не лише посадочних робіт, але і вирощування. В даному матеріалі ми детально розглянемо перший етап у вирощуванні тюльпанів.

Зараз ви читаєте новину «Квітник мрії: показали 15 ідей оформлення подвір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути