понеділок, 06 жовтня 2008 15:22
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Креативність

 

Мій польський приятель переконує мене, що глобалізація — це процес, якого неможливо спинити, а отже, треба очолити. "Креативність! — вимовляє він маґічне слово. — Кожен народ повинен розвивати саме ті здібності, які йому найбільш притаманні. І саме їх продавати на світовому ринку!"

Я спробував згадати зразки української креативності. Але нічого, крім доливання води у бензин та хакерського обчищання західних банків, на гадку не спало.

Польський приятель, однак,  згадав, як уміло їхні туристичні аґентства використали на свою користь антипольську кампанію. Кілька років тому її вели у Франції довкола міфічних "польських сантехніків", котрі начебто відбирають працю в сердешних французів. Тураґентства хутко виготовили низку рекламних плакатів і телевізійних роликів, головним героєм яких став леґендарний "польський сантехнік" — правдивий мачо, на роль якого найняли найкращого польського фотомоделя. Наряджений в комбінезон і озброєний гаєчними ключами, він запрошував іноземців відвідати найдинамічнішу країну Європи, із чудовим туристичним сервісом і архітектурними пам"ятками.

Він працював прибиральником у Лондоні

У літаку із Варшави я все ще думав про креативність, коли раптом натрапив на повідомлення у якійсь жовтуватій газеті про нашого співвітчизника. Він працював десь у Лондоні прибиральником, аж поки його не прилапали на мастурбації із пилососом. Я спробував уявити собі цей креативний акт, проте, каюсь, забракло фантазії. А все ж я не втрачаю надії, що хтось креативніший зробить із цього гарну рекламу для нашого Євро-2012. Чи, принаймні, для наших приготувань до нього.

Зараз ви читаєте новину «Креативність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути