вівторок, 18 травня 2021 17:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Не запити б

У жовтні я святкував день народження. Запросив колег. Першим прийшов заступник головного редактора. Дістав пляшку віскі і став виголошувати промову.

– Знаю, що для повного щастя тобі потрібні титули "Мілана".

Я розчулився й запропонував, не чекаючи інших, перехилити по першій. А де перша, там і друга, і третя. Тож випили ми тоді стільки, що, якби все справдилося, "Мілан" мав бути завалений титулами на 10 років наперед.

Через чималу алкогольну дозу я випав із життя на кілька днів. А згодом зрозумів, що пропустив домашній матч проти "Роми". Після такого остаточно стало ясно: з віскі треба зав'язувати.

Сів "поглинати" матчі улюбленої команди. Вперше за 10 років вона радувала уболівальників. Закінчила першу частину сезону лідером. Я усвідомлював, що "Ювентус" – незмінний з 2012-го чемпіон Італії – через зарозумілість свого керівника Андреа Аньєллі цього разу титулу не захистить. Хотілося, щоб його з трону скинув саме "Мілан". А не "Інтер" – найпринциповіший наш суперник.

Та всі експерти і в Італії, і в Україні ставили саме на нього навіть тоді, коли лідирувала наша ­команда. Логічно – 12-мільйонний тренер-переможець Антоніо Конте мав широку лаву запасних. Це те, що треба для чемпіонства. "Інтер" узимку видав восьмиматчеву виграшну серію та наблизився до земляків упритул. А навесні переміг 11 разів поспіль, чим забезпечив собі підсумкове перше місце.

Я знову боюся впасти в алкогольну прірву. Цього разу від розпачу. Бо чемпіоном Італії став "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «Не запити б». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути