Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 16:49

Витягла два чеки, серветку та 150 євро

Автор: kiev.vgorode.ua
  Речі, що висять на вішаках — дорожчі, в кращому стані за ті, що лежать купою на столах
Речі, що висять на вішаках — дорожчі, в кращому стані за ті, що лежать купою на столах

"На "секонді" не тільки одягаюсь, а й заробляю гроші. У день завозу займаю чергу затемна. Стою в числі перших, - розказує 21-річний Сергій Коваль. – Коли відчиняють - зо два десятки людей забігають усередину. Гребемо, не дуже роздивляючись. Потім, буває, міняємось речами біля виходу. Вдома одяг фотографую і "викладаю" в соціальних мережах. Ставлю ціну удвічі більшу. За тиждень-два продаю. Заробляю від 3 до 6 тисяч гривень".

Секонд-хенд на центральному ринку - найстаріший у місті. Існує з 2002 року. Спочатку був розташований біля стадіону "Трудові резерви". Нині – біля вул. Куценка.

Оминаю харчові павільйони. Різкий запах формальдегіду, яким обробляють одяг, перебиває аромат випічки. На темній споруді – вивіска: "Одяг з Європи". Зустрічаю знайому. 19-річна Тетяна Швед одягнута у норкову шубу та рожевий шарф.

"Скоро їду в Карпати, треба купити лижний костюм. Мій чекає в машині, буде сердитись. Давай швидше".

Знаходить те, що шукала, і йде до примірочної. Це натягнута мотузка в правому кутку залу. На ній — вицвіла ковдра з "Ранком у сосновому бору". Замість килимка для ніг — відсирівший картон. Поруч лежить маленьке люстерко.

"Подержи вєрьовку, шоб не впало. Не налазить, зараз зніму джинси, - каже Тетяна, знімаючи шубу, й одягає яскраво-рожевий костюм. - Колись мій Вадік прийшов із "секонда" побитий. Каже, відлупцювали за сумку. Попали в око вішалкою. То я зеленкою намазала. Скільки воно коштує?!" - висовується з-за штори.

Продавчиня років сорока сидить на столі на купі речей. Одягнута в три кофтини та куфайку. Ноги обмотані вовняним шарфом.

"Катя, скільки воно стоє? Га? Триста?"

Повертається до мене і каже - триста двадцять.

Автор: Politeka
  Люди годинами копирсаються в речах
Люди годинами копирсаються в речах

Одна з відвідувачок нишпорить по кишенях, гортає вішалку за вішалкою. Піймавши мій погляд, шепоче:

"Минулого літа купила тут шорти за 10 гривень. Перед пранням перевірила кишені. Витягла два чеки, серветку та 150 євро, - каже 18-річна Наталія Бражевська. - За ті гроші з'їздила на море. Повезло раз, повезе і другий".

Біля дитячого одягу бачу літню жінку зі смуглявим обличчям. Роздивляється маленьку кофтинку і посміхається сама до себе.

"Купую одяг онучці. Ходжу зранку, поки дитина спить. Раніше гидувала. Але в магазинах дорого, а тут така краса іноді трапляється, - каже 55-річна Олена Грищенко. – Головне, випрати кілька разів, щоб вимити запах. У день завозу спекулянти тут мало не б'ються. Гребуть одяг, наче дикуни. Потім перепродують".

Речі, що висять на вішаках — дорожчі, у кращому стані за ті, що лежать купою на столах. Футболки по 90 грн. Джинси — від 50 до 300 грн. Плавки коштують 150 грн. Светри від 70 до 500 грн. Є весільна сукня за 1300 грн. Шуба з нутрії за 1500 грн, норкова — за 3000 грн. На очі трапляються бірки "Адідас", "Лакоста", "Пул бір". На столах браковані або заношені речі. Шорти літні від 10 до 50 грн. Блузки по 30 грн. Футболки по 35.

"Ой, доцю, з Європи. Італія є, Німеччини трохи. Дивися на лейбах, - говорить 48-річна Тетяна Слотюк. - Привозять розфасоване у мішках раз на тиждень. Саме гірше — носки. Весь ранок правий і лівий шукаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка розповіла, як заробляє на старих джинсах

Бачу хлопця з акуратно вибритою бородою. Роздивляється джинси.

"Затарююсь тільки тут. На мені курточка за 500 грн. Така ж сама у торговому центрі коштує 3 тис. грн, - каже 25-річний Антон Настенко. - Отакі джинси в магазині "Голд мен" коштують 1 300 грн. Тут — 170. Взуття тут якісне, але дороге. Ціни майже ті самі, що в магазинах. На "секонді" якісний одяг. Носиться довше за магазинний".

63-річний Володимир Турчий зізнається, що сюди ходити не соромиться. Одягнений у шкіряну дублянку та шапку з норки.

Автор: Vox Populi
  Тут можна знайти одяг відомих брендів: "H&M", "Louis Vuitton","PULL&BEAR", "Lacoste " та ін.
Тут можна знайти одяг відомих брендів: "H&M", "Louis Vuitton","PULL&BEAR", "Lacoste " та ін.

"Що ж тут постидного? Дешево та якісно. З бабою ходимо кожний четвер та неділю".

Двоє хлопців у камуфляжних куртках заходять і йдуть міряти джинси. У примірочну заходять разом. Виходять із пустими руками. До виходу прямую за ними. Обходять павільйон. Стають, де безлюдно. Знімають джинси, потім ще одні".

Біля павільйону торгують брендовою косметикою. За прилавком стоять семеро людей. У руках - пластикові горнята з рідиною, схожою на коньяк. На імпровізованому столі - дві котлети та півцибулини.

"Косметика не нова чи бракована?" - запитую.

"Обід", - відповідає жінка у шапці з намальованою русалкою.

Якщо є бажання стильно виглядати, варто викидати старі речі з дефектами та ті, які вже кілька років не одягали.

Зараз ви читаєте новину «Витягла два чеки, серветку та 150 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають