понеділок, 14 листопада 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Херсона: аналітики США назвали причину успіху ЗСУ

Звільнення Херсона: аналітики США назвали причину успіху ЗСУ
Звільнення Херсона стало результатом новаторського використання HIMARS ЗСУ – ISW. Фото: miskrada.kherson.ua

Звільнення Херсона стало результатом новаторського використання ракетних систем HIMARS, якими Збройні сили України били по переправах та тилах противника.

Херсон є важливою перемогою України всупереч прагненню російського диктатора Володимира Путіна утримати місто та правий берег Дніпра. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Успіх української армії в Херсонській області з усіх боків навіть більше вражає, ніж її контрнаступ на Харківщині у вересні, додали в Інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після відступу з Херсона Путін робить "серйозну помилку" ‒ ISW

Зазначається, що ЗСУ били системами HIMARS по лініях постачання РФ на Херсонщині – Антонівському мосту та греблі Каховської гідроелектростанції.

Також українські воїни атакували і понтонний міст у Херсоні, який побудували росіяни. У результаті окупанти залишилися з баржами, по яких продовжили завдавати ударів. Використання барж у жодному разі не допомогло б постачати багатотисячне угруповання на правому березі Дніпра, підкреслили в ISW.

Херсон мав символічне значення для Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах області тривають стабілізаційні заходи.

Того ж дня міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, вивели на лівий берег. Окупанти називають це "маневром".

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Херсона: аналітики США назвали причину успіху ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути