субота, 20 жовтня 2018 16:35

Зупинимо сепаратистів: На Закарпатті встановили провокативні білборди

Зупинимо сепаратистів: На Закарпатті встановили провокативні білборди
У Закарпатті встановили білборди проти сепаратизму

Вночі з 19 на 20 жовтня у Закарпатській області з'явилися білборди із надписом "Зупинимо сепаратистів", на яких зображені фото лідерів угорської нацменшини.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

"Ці білборди розвісили очевидно вночі, це явна провокація. І почерк дуже схожий на ті провокації, що вже виникали на Закарпатті із розкручуванням "угорської теми" - коли два роки тому по області з'явилися стели із угорськими написами. Відтак, ми вбачаємо у цій акції дії російських спецслужб, ймовірно, замовлення виконували місцеві жителі, білборди вони наклеювали без будь-яких попередніх домовленостей із власниками рекламних площ", - сказав Галас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорцям на Закарпатті подвоять фінансову допомогу

За словами Галаса, наразі правоохоронці працюють над тим, аби знайти, хто розклеїв зображення на щитах.

За неофіційною інформацією, по всій області нараховано понад два десятки таких бордів. На них зображені Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закрапатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту імені Ракоці в Береговому.

Журналістка Тетяна Вашаргелі, яка вранці помітила провокативний білборд при в'їзді до Ужгорода в селі Минай, розповіла, що зателефонувала в місцеву сільраду. Там запевнили, що працюють над демонтажем і за півгодини білборд уже не висів.

Минулого тижня міністр закордонних справ Павло Клімкін застерігав закарпатських угорців від можливих провокацій із боку російських спецслужб.

Угорщина оголосила про подвоєння допомоги на потреби закарпатським угорцям в тих сферах їх життя, які забезпечують збереження і повнокровний розвиток цієї нацменшини. Про це заявив 19 жовтня на прес-конференції в Будапешті представник угорського уряду Арпад Янош Потап, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Зупинимо сепаратистів: На Закарпатті встановили провокативні білборди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути