субота, 09 липня 2022 01:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ переходять у контрнаступ. Жителів двох областей закликали евакуюватися

ЗСУ переходять у контрнаступ. Жителів двох областей закликали евакуюватися
Ірина Верещук закликала жителів двох областей евакуюватися. Фото: РБК

Мешканці тимчасово окупованих південних областей України, особливо Херсонської та Запорізької, повинні максимально швидко евакуюватися всіма можливими способами.

Збройні сили повинні звільняти ці території, не наражаючи на небезпеку цивільних, віцепрем'єрка–міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила в ефірі ТСН.

"Евакуація є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікації дуже добре діє. Ті, хто виїхали, мають і знають шляхи, волонтери, ми долучаємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей", – зазначила міністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розкритикував цивільних, які розповідають про контрнаступ ЗСУ

Перебування на території Херсонської і Запорізької областей в рази гірше і небезпечніше, ніж перебування на підконтрольній Україні території.

Окупанти використовують цивільне населення, як живий щит, тому громадяни повинні виїхати, аби дати можливість ЗСУ звільнити землю від ворога, заявила вона.

"Наша артилерія мусить працювати, бо деокупація включає в себе збройне застосування сили, ми ж розуміємо це", - сказала Верещук.

Українська армія продовжує створювати умови для контрнаступу на Херсон.

Росіяни провели 6 липня безуспішні наступальні операції на північному заході Херсонської області та продовжують вести артилерійський вогонь по всій південній осі для відбиття українських атак, ідеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ переходять у контрнаступ. Жителів двох областей закликали евакуюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути