четвер, 07 липня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ готуються звільняти Херсон – аналітики США про ситуацію на півдні

Українська армія продовжує створювати умови для контрнаступу на Херсон.

Росіяни провели 6 липня безуспішні наступальні операції на північному заході Херсонської області та продовжують вести артилерійський вогонь по всій південній осі для відбиття українських атак, ідеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Дані дистанційного зондування FIRMS показали велику кількість пожеж уздовж кордону Херсон-Миколаїв і Херсон-Дніпропетровська область. На геолокованих кадрах видно, як українські та російські сили вели артилерійський вогонь у районі Снігурівки й Андріївки на кордоні Херсонської та Миколаївської областей", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили російську ДРГ і успішно відбили штурм ворога на півдні

Автор: understandingwar.org
  ЗСУ створюють умови для звільнення Херсона
ЗСУ створюють умови для звільнення Херсона
Українське Південне оперативне командування додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаянному, що приблизно в 33 км на захід від Миколаєва. Водночас російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях.

Збройні сили України завдали ударів по ворожих позиціях в районі Херсонського аеропорту, поблизу Чорнобаївки, стверджують аналітики. Вони згадали також удар по складу боєприпасів росіян у районі херсонського вокзалу.

Із кінця червня в окупантів в Україні майже щодня горять бази і склади боєприпасів. Росіяни втратили чотири склади боєприпасів і сім баз. Вибухи відбувалися на окупованих частинах п'яти областей: Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської.

В нічному зведенні Оперативне командування "Південь" повідомило про знищення ще чотирьох складів противника – три склади боєприпасів на Миколаївщині та склад пально-мастильних матеріалів у Херсоні.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ готуються звільняти Херсон – аналітики США про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути