четвер, 07 липня 2022 04:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські військові знищили чотири ворожих склади – ОК "Південь"

Українські військові знищили чотири ворожих склади – ОК "Південь"
В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на фронті. Фото: Міноборони

Збройні сили України знищили три склади боєприпасів на Миколаївщині та склад пально-мастильних матеріалів в Херсоні.

Підтверджені втрати противника складають: 38 окупантів, танк Т-62, два мінометних комплекси 120-го калібру "Сані", дві одиниці броньованої та чотири одиниці автомобільної техніки, повідомляє Оперативне командування "Південь" в Facebook.

В районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб ранком здійснила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши п'ять загарбників вбитими і одного пораненим, відійшла назад.

В другій половині дня противник силами до стрілецького взводу здійснив спробу штурмових дій в напрямку Миролюбівки, поблизу тієї самої Добрянки. Успіху не мав, відступив.

Ворог продовжує тактику авіаційних і ракетних ударів. Ранком ударними гелікоптерами знов атаковано урочище Плотницьке та Іванівку. Без втрат.

Вдень літаком по Одещині випущено ракету, яку сили протиповітряної оборони збили над морем. А ввечері, під час повітряного бою, винищувач противника здійснив пуски двох крилатих ракет "повітря-повітря" по наших літаках. Наші літаки не постраждали, а російський Су-35 був змушений покинути зону чергування у повітрі і ретируватися.

Реактивною системою залпового вогню "Град" та артилерією 122-го калібру обстріляно село Лимани на Миколаївщині, внаслідок чого пошкоджено дитячий садок, будівлю адміністрації громади, знищено пожежну машину місцевої територіальної громади. Постраждалих нема. В обстріляній опівдні Широківській громаді, де ворог пошкодив півтора десятки панелей сонячної електростанції, поранено одного цивільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім розповів, чи залишається Миколаїв пріоритетом для окупантів

Корабельне угруповання чорноморського флоту збільшилось – зараз це п'ять ракетних кораблів та два підводних човна, що несуть разом 48 "Калібрів", разом з ними є великий десантний корабель.

Загроза ракетних атак залишається, морська десантна операція – мало вірогідна, але не відмінена.

Міноборони РФ намагається закидати Одещину фейками про розташування військової техніки та підрозділів в соціально-гуманітарних та медичних об'єктах. Закликає міжнародні організації вплинути на українську владу, яка, нібито, в такий спосіб утискає мирне населення, наражає його на небезпеку. Водночас, самі окупанти на тій же ж Херсонщині ховають свою техніку та військових в лікарнях, дворах дитсадків та шкіл, в інших соціально значущих об'єктах, саме в надії, що по цих місцях Збройні Сили України не вестимуть вогонь.

В Офісі президента пояснили, чи є загроза захоплення Одеси.

Треба спочатку взяти Миколаїв, але ці перспективи були обламані ще на початку війни, розповів радник голови ОП Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові знищили чотири ворожих склади – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути