понеділок, 04 липня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ близько": жителів Херсонщини просять не вестися на "референдум" РФ

"ЗСУ близько": жителів Херсонщини просять не вестися на "референдум" РФ
Протест у Херсоні проти російської окупації міста. Херсонщина - це Україна. Фото: скриншот з відео

Окупанти планують залучати жителів Херсонщини для створення "картинки" підготування до так званого виборчого процесу.

Про це повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Соболевський у Facebook 4 липня. Він закликав людей "не вестися" на дії окупантів.

"Збройні сили України близько, а Херсонщина була, є та завжди буде Україною", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підійшли до Херсона - Федоров

Нагадав, що проведення окупантами й колаборантами "референдуму" в області "буде юридично нікчемним" не лише для України, а й для всього цивілізованого світу.

"Невизнання таких можливих дій у відповідних зверненнях висловили Херсонська обласна рада, районні ради, громади Херсонщини. Але найголовніше – це позиція наших мешканців, які виходили на багатотисячні мітинги протесту", – пояснив Соболевський.

Російська влада хоче привласнити тимчасово окуповані й захоплені території України. Для цього мають намір провести псевдореферендуми. Зокрема, до Росії мають "приєднатися" захоплені території Донбасу, Херсонської та Запорізької областей.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів.

Збройні сили України продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон. 2 липня стало відомо, що вибили окупантів із селища Іванівка на Херсонщині. 3 липня український Генштаб повідомив, що Росія завдала авіаудару по цьому звільненому населеному пункту.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ близько": жителів Херсонщини просять не вестися на "референдум" РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути