середа, 15 червня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підійшли до Херсона - Федоров

ЗСУ підійшли до Херсона - Федоров
ЗСУ залишилося 10-15 км до Херсона. Фото: Генштаб

Збройні сили України максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона.

Коли ЗСУ підійдуть близько до міста, то населення не боятиметься чинити опір окупантам. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні партизани "оригінально" звернулися до окупантів

"Збройні Сили України максимально наблизилися до Херсона. Вчора звітували про відстань у 10 – 15 кілометрів",– заявив мер.

За його словами, чим ближче українські військові будуть до Херсона, тим активніший опір російським окупантам чинитимуть мешканці захопленого міста.

"Це робитимуть для того, щоб земля під ногами в окупантів горіла і вони просто бігли з наших територій. Це буде комплекс заходів між нашими захисниками та протистоянням в окупованих містах", – наголосив Федоров.

Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

29 травня стало відомо, що українські захисники пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку Херсонщини й уже просунулися на 9 км. Окупантів вибивають з третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше. Внаслідок контрнаступальних дій на півдні ворог зазнав суттєвих втрат і зайняв оборону на невигідних позиціях.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підійшли до Херсона - Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути