пʼятниця, 30 жовтня 2020 13:36

Зникли бюлетені: у Полтаві ворогують кандидати від "Слуги народу"

Зникли бюлетені: у Полтаві ворогують кандидати від "Слуги народу"
У Полтаві в мішках від ДВК не виявилося бюлетенів. Фото: poltava.to

У Полтаві на місцевих виборах розгорнулася боротьба між кандидатами в депутати до міської ради. Настільки, що бюлетені кандидатів до міськради зникли з мішків дільничної виборчої комісії (ДВК).

Водночас обидва ворогуючі табори йдуть під прапорами партії "Слуга Народу", повідомляє Полтавщина.

Кандидат в депутати на виборах до Полтавської міськради від "Слуги народу" Сергій Марюхненко повідомив у Facebook про зникнення мішка з бюлетенями.

"Увага, можлива фальсифікація виборів. На окрузі № 5, за даними протоколів виборчих дільниць, я чесно набрав найбільшу кількість голосів. Голова 236 дільниці 3 дні начебто намагалася здати уточнений протокол і з якихось причин їй це не вдавалось. У середу, 28 жовтня, голосуванням комісії Шевченківської ТВК було прийнято рішення про перерахунок бюлетенів саме кандидатів у депутати до Полтавської міської ради. І тут сюрприз. У четвер членами комісії Шевченківської ТВК було відкрито та оглянуто всі мішки з бюлетенями дільниці 236. У цих мішках не виявилось бюлетенів кандидатів у депутати до Полтавської міської ради! Нібито цей мішок з бюлетенями випадково попав у ТВК до Полтавської міської ради. Комісія ТВК ПМР сказала, що самостійно перерахує цей мішок і дасть готовий протокол Шевченківській ТВК! Попередній протокол дільниці 236 у мене є. Вимагаю прилюдного перерахування голосів цієї дільниці у присутності мене, моїх представників та засобів ЗМІ", - написав кандидат у депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори на Київщині вимагають визнати недійсними через масштабні фальсифікації

За даними регіонального видання, Сергій Марюхненко по округу №5 набрав 308 голосів. За ним йдуть Ірина Бессарабова та Олександр Дербеньов, у яких 244 та 269 голосів відповідно. За даними команди Сергія Марюхненка, зникнення мішка — це підстава для перерахунку з об'єднанням голосів Ірини Бессарабової та Олександра Дербеньова. Після злиття голосів їх зарахують Ірині Бессарабовій, яка стане переможницею.

Це робиться для того, щоб до міської ради пройшла представниця команди Сергія Іващенка, який змагатиметься у 2-му турі за посаду міського голови. А от кандидата Сергія Марюхненка у цій команді сприймають парашутистом, якого нав'язало обласне керівництво партії.

Якщо конфлікти в "зеленій" команді не залагодять найближчим часом, у новому складі Полтавської міськради може утворитися декілька фракцій "Слуг", які перебуватимуть в опозиції одна до одної.

У Полтаві голова дільничної виборчої комісії залишила мішки з бюлетенями на вулиці. Ввечері 26 жовтня біля будівлі, де засідає тервиборчком, спостерігачі "Опори" побачили на землі мішки з бюлетенями. Як виявилося, жінка залишила пакунки та пішла.

Зараз ви читаєте новину «Зникли бюлетені: у Полтаві ворогують кандидати від "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути