середа, 28 жовтня 2020 13:46

Вибори на Київщині вимагають визнати недійсними через масштабні фальсифікації

Вибори на Київщині вимагають визнати недійсними через масштабні фальсифікації
Кандидати від різних політичних сил фіксують порушення від самого початку голосування. Фото: hromadske.ua

Нардепи вимагають визнати вибори у Василькові на Київщині недійсними через масштабні фальсифікації результатів на користь окремих кандидатів.

Про це повідомляють на сайті партії "Голос" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 70 тис. грн: під Києвом викрили спробу підкупу членів ДВК

У Василькові відбуваються "численні порушення та спроби фальсифікації результатів виборів на користь окремих кандидатів".

"За таких умов неможливо встановити справжні результати, і вибори у громаді мають бути визнані недійсними", - наголошують у партії

Кандидати від "Голосу" та інших політсил фіксують порушення від початку голосування.

"Повідомляють про масові підвезення на дільниці людей зі зміненою пропискою, наявність на цих дільницях позначених червоним скотчем столів і членів комісій у кольорових масках, спроби підкупу виборців", - йдеться у повідомленні.

25 жовтня з 21:00 у містах та селах Васильківської об'єднаної громади почали вимикати електрику, подекуди на декілька годин, кажуть у "Голосі".

"Комісії рахували бюлетені під світло ліхтариків у телефонах. За цей час наші кандидати фіксували підрахунок бюлетенів кількома членами комісії одночасно, були спроби сфальсифікувати дані підрахунків та внести до протоколу інші цифри".

За зверненнями кандидатів у депутати й членів дільничної виборчої комісії від різних політичних сил відкрито більше як 10 проваджень. З'явилися перші повідомлення про підозру в організації підкупу виборців.

За останніми даними, протоколи 12 ДВК відправлені на повний перерахунок, а процес встановлення результатів затягується.

Нардепи з партії "Голос" вимагають від Васильківської міської територіальної виборчої комісії визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації.

"Також очікуємо оперативного реагування правоохоронних органів, неупередженого розслідування та притягнення до відповідальності винних у спробах порушити виборче законодавство".

У місті Васильків Київської області затримали 35-річного чоловіка, який обіцяв виборцям гроші за їхній голос на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Вибори на Київщині вимагають визнати недійсними через масштабні фальсифікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути