середа, 14 березня 2018 15:58

Знаменитий Зелений театр в Одесі вдалося врятувати: на захист став місцевий бізнес

Знаменитий Зелений театр в Одесі вдалося врятувати: на захист став місцевий бізнес
Одеський "Зелений театр" продовжить працювати. Фото: wikipedia.org

Популярний серед жителів і гостей Одеси річний Зелений театр працюватиме. Нові власники споруди пішли на компроміс з СЕО-клубом (CEO Club Ukraine - закритий бізнес-клуб, який об'єднує підприємців Одеси з метою спільного розвитку міста, спілкування і взаємодії. - Gazeta.ua). Про це повідомив автор проекту "Зелений театр" і один з членів СЕО-клубу Єгор Гребенников.

"Торік понад сімдесят одеських підприємців і топ-менеджерів об'єдналися в СЕО-клуб. Об'єдналися, щоб зробити одеський бізнес цивілізованішим, а рідне місто - кращим. А також, щоб їх не кривдили поодинці "перевертні в погонах" та інші слуги народу" , - пояснив ідею об'єднання Гребенніков.

За його словами, раніше одеський бізнес рідко консолідувався навколо громадських ініціатив. Однак, на цей раз підприємці в один голос вирішили підтримати збереження Зеленого театру, як одного з найуспішніших масових проектів у місті.

"Засновники клубу подали ідею збирати гроші на викуп і два десятки осіб за вечір запропонували в сумі понад двісті тисяч доларів. Потім колективний розум запропонував почати з оренди. Кілька бізнесменів по своїх каналах почали переговорний процес з новими власниками. Мета - укласти новий договір оренди театру. Переговори з перемінним успіхом тривали донедавна", - розповів Гребенніков.

Він зазначив, що нові власники в результаті погодилися здати в оренду театр, поки тільки на сезон 2018 року. І за умови, що до складу засновників компанії-орендаря увійдуть їхні знайомі підприємці з числа учасників CEO Клубу, які будуть гарантом виконання умов договору.

"Для цього засновники СЕО Клубу зареєстрували нову організацію, на яку і уклали договір оренди. Підсумок - в цьому сезоні команда Зеленого театру в повному складі продовжить радувати всіх якісним контентом. Що далі? Поживемо - побачимо!" - резюмував Гребенніков.

Довідка: Зелений театр - театр під відкритим небом в Одесі. Його побудовали 1936 року в Олександрівському парку (нині - Центральний парк культури і відпочинку імені Тараса Шевченка). З кінця 1990-х до 2014-го театр занедбали і перетворився на звалище. Влітку 2015 року його відновили завдяки зусиллями волонтерів Impact HUB Odessa і реконструювали в літній майданчик під відкритим небом зі сценою, лекторієм, еко-простором, зоною відкритого коворкінгу і відпочинку городян.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий Зелений театр в Одесі вдалося врятувати: на захист став місцевий бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути