неділя, 10 квітня 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Запорізька область: окупанти крадуть сільгосптехніку та прославляють Путіна на радіо

Запорізька область: окупанти крадуть сільгосптехніку та прославляють Путіна на радіо
Російські окупаційні сили несуть втрати, повідомили в Запорізькій ОВА. Фото: "Цензор.НЕТ"

В окупованій частині Запорізької області російські терористи займаються мародерством і вивозять сільгосптехніку до Криму. В Енергодарі створили окупаційне радіо, де розповсюджують брехню. Про це повідомили в Запорізькій військовій адміністрації.

"За інформацією з найвищого штабу Сил оборони України, щодня ворог "дістає на горіхи" - російські фашисти зазнають втрат. Станом на вечір 9 квітня та ранок 10 квітня підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 17 окупантів, один танк, одну бойову броньовану машину, п'ять автомобілів і три 122-мм гаубиці Д-30, станцію радіоелектронної боротьби. Також підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони у взаємодії з іншим підрозділом ЗСУ знищили танк Т-72 й автомобіль ремонту бронетехніки МТО-80 окупаційних військ південніше села Малинівка", - ідеться в повідомленні.

В Енергодарі ворогу вдалося створити радіостанцію "Радио России", на хвилях якої пошируюють неправдиву й спотворену інформацію, ворожу пропаганду та крутять пісні, що оспівують Володимира Путіна й велич РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "5 млн українців не мають доступу до питної води" – експерт із питань довкілля

"Окупанти з пропагандистською метою поширюють фото, як вони роздають нібито гуманітарну допомогу від Росії пенсіонерам міста. Судячи з фото, продукти привезли лише чотирьом людям. Водночас вороги розшукують і викрадають чоловіків Василівського району, закидаючи їм надумані звинувачення у вбивствах і тероризмі. Також окупанти мародерствують на всій тимчасово окупованій території області. У Мелітополі вороги вивозять усю робочу сільгосптехніку до Криму. Украли в селян чотири фури із селітрою", - додають в ОВА.

Українські захисники й захисниці тримають оборону й поступово витісняють ворожі війська на окремих напрямках у Запорізькій області, також наголошують в адміністрації.

Окупанти продовжують обстрілювати Запорізьку область. Б'ють по населених пунктах "градами", артилерією, кулеметами, застосовують бойову авіацію. Найчастіше снаряди загарбників потрапляють у цивільну інфраструктуру, електростанції, житлові будинки. 8 квітня запорізькі захисники знищили п'ятьох загарбників та одного поранили. Також розтрощили один танк, чотири броньовані машини, одну станцію радіоелектронної боротьби, сім автомобілів і чотири гаубиці ворога.

Зараз ви читаєте новину «Запорізька область: окупанти крадуть сільгосптехніку та прославляють Путіна на радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути