понеділок, 07 листопада 2016 17:06

Закривають свинокомплекс російського олігарха
8

Фото: Денис Скриль (фотоархів)

Російський інвестор закриває свинокомплекс ТОВ "Сільські традиції" в селищі Білики Кобеляцького району на Полтавщині. Генеральна прокуратура вирішила конфлікт на користь місцевих жителів, які три місяці пікетували підприємство.

Про це повідомив під час візиту до Полтави генеральний прокурор Юрій Луценко.

"При будівництві свинокомплексу полтавським чиновникам занесли хабар і вони дали всі дозволи. Очисних споруд не облаштували. Єдиний вихід - закрити підприємство. Тут країна втратить інвестиції, але порушувати закон і забруднювати довкілля не дамо", - розповів Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни побились із охоронцями агропідприємства.

На фермі - близько 36 тис. свиней. Селяни 90 днів цілодобово чергували біля підприємства, не пропускали вантажівки з кормами. Керівництво "Сільських традицій" запевняло, що через це свині почали масово дохнути.

Ферма належить російському олігарху 55-річному Олександру Орлову.

"Приїздила від нього делегація і перевіряли скарги. Був проектант свинокомплексу. Сказав, що в Росії таке виробництво просто не запустили. Росіяни мають суворе законодавство по охороні довкілля. В населених пунктах ферм не будують. Робітників возять автобусами на роботу за околиці. Переживаємо, аби замість російського інвестора не з'явився місцевий", - розповів Віктор Киричко, місцевий громадський активіст.

Полтавська обласна прокуратура порушила справу проти ТОВ "Сільські традиції". Хочуть через суд притягти до відповідальності керівництво за забруднення довкілля. Стверджують, що свинокомплекс завдав збитків на 2,3 млн. грн.

Жителі села Яреськи Шишацького району на Полтавщині провели мітинг. Хочуть заборонити будівництво заводу для очищення бензину і зрідженого газу.

Зараз ви читаєте новину «Закривають свинокомплекс російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути