середа, 07 вересня 2016 10:30

Працівники свинокомплексу побились із селянами
13

Фото: Денис Скриль

Побилися працівники свинокомплексу із місцевими жителями в селищі Білики Кобеляцького району на Полтавщині. Селяни лягали під вантажівки і не пускали їх до підприємства.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Від свинокомплексу нестерпно смердить. У селищі почались проблеми із водою. Ми цілодобово чергуємо біля підприємства. Хочемо, щоб керівництво свинокомплексу виконало свої обіцянки, які дало громаді. Вони насміхаються з людей і вже чотири роки обіцяють нам побудувати очисні споруди. Перекрили в'їзд кормовозів до свинокомплексу, очікували на керівництво області, але до нас ніхто не приїхав. Ми згодні поспілкуватись із представниками підприємства. Але хочемо, щоб тітушок із села Жуки і міста Решетилівки (в цих населених пунктах розташовані філії підприємства. - Gazeta.ua) повезли додому. В цій справі мають розібратися місцеві. Криком і силою нас не переконати", - каже Тетяна Кіщенко, член виконкому селищної ради в Біликах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні із Одесою виставлять блокпости

"Вже три дні наші свині не харчуються. Вони зараз їдять один одного. Завтра тварини почнуть масово гинути. Таких об'ємів загиблих туш жоден завод з утилізації не зможе на себе взяти. Буде екологічна катастрофа і вогнище інфекції. Але люди цього не розуміють. Хочемо попросити активістів пропустити автомобілі із комбікормом. Але бачу, що це просто політичне замовлення і таким чином нас хочуть змусити віддати підприємство", - розповів Юрій Грушевський, генеральний директор ТОВ "Сільські традиції".

Обидві сторони конфлікту відділили шеренгою поліцейських і спецпризначенців із батальйону "Полтава".

Після півгодинних взаємних образ і гасел прихильники роботи свинокомплексу взялись допомогти водіям кормовозів проїхати до підприємства. Почалася масова бійка. Жінки били одна одну національними прапорами, дівчина кинулася під колеса вантажівки. Кілька молодиків лупцювали одного пенсіонера. Хто не ліз у бійку, просто кричав. Поліція кийками розігнала мітингувальників.

Працівники свинокомплексу спробували розчистити інший вихід до підприємства, яке перекрив легковик. Активісти почали їм заважати. Знову вчинили бійку. Активісти зносили автошини. Запевнили, що своїх вимог не здадуть. Викликали підмогу із Кременчука.
"Під час заворушення один кормовоз проїхав до комплексу, але решту ми заблокували. Збільшилась кількість поліцейських. Тітушки теж не поїхали додому. Ми чекаємо на посилення із бійців АТО і "Правого сектору". Людям відступати нікуди. Ми не дозволимо владі і їх грошам нівечити наше життя. Вимагаємо закриття свинокомплексу і побудови сучасних очисних споруд", - розповів Віктор Киричко, місцевий активіст.

Громадські активісти продовжили цілодобово чергувати неподалік підприємства ТОВ "Сільські традиції".

Зараз ви читаєте новину «Працівники свинокомплексу побились із селянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути