четвер, 08 вересня 2016 16:59

Мор свиней може призвести до екологічного лиха
4

Фото: Фото надані підприємством

405 свиней вже загинули від голодування через блокування роботи свинокомплексу в селищі Білики Кобеляцького району на Полтавщині.

Про це повідомило керівництво ТОВ "Сільські традиції".

"Подальша гибель поголів'я тільки зростатиме. Буде екологічна і санітарна катастрофа. Через голод свині вже почали їсти слабших. В день гинутимуть до 1000 штук. Її утилізувати просто не встигнемо. Створення санітарної зони радіусом 20 кілометрів призведе до винищення свійських тварин у селян, які зараз блокують роботу свинокомплексу. Активісти блокують вантажівки, бо отримали завдання знищити підприємство. Ми маємо всі необхідні дозволи для роботи, але комплекс хочуть забрати рейдери", - розповів Роман Калатура, заступник директора підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники свинокомплексу побились із селянами

Громадські активісти говорять, що мертвими свинями їх тільки шантажують.

"Ми пропускаємо на підприємство вантажівки для утилізації, щоб ними вивозили туші мертвих свиней. Але керівництво свинокомплексу їх не вивозить принципово. Всіх складає в одному місці. Щоб була красивіша картинка для телебачення. Хоче нас таким чином шантажувати. Сьогодні приїздило до нас керівництво району. Але із області нікого не було. Хотіли спільно вирішити це питання. Суд не дав дозволу контрольним службам перевірити підприємство. Тому продовжуємо блокувати дорогу", - розповів Віктор Киричко, громадський активіст із Біликів.

Нагадаємо, громада селища Білики блокувала роботу свинокомплексу, щоб домогтися виконання своїх вимог підписаного меморандуму із керівництвом ТОВ "Сільські традиції". Селянам заважає неприємний запах від ферми і погіршення стану води. Вимагають створення очисних споруд.

Нагадаємо, влада вимагає закрити ферму на 36 тис. свиней.

Зараз ви читаєте новину «Мор свиней може призвести до екологічного лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути