неділя, 03 липня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза нападу Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

Загроза нападу Білорусі: Генштаб повідомив останні новини
Триває 130 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

1 липня у Брестській області Білорусі почалася ротація підрозділів збройних сил країни.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявили, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 3 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерні боєголовки в Білорусі й "союзна держава": що наговорили Путін і Лукашенко

"Посилюється система протиповітряної оборони шляхом підрозділів Східного військового округу збройних сил Російської Федерації", - ідеться у зведенні.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Також не припиняє обстріли.

"Ворог обстріляв з території Російської Федерації позиції сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки Сумської області", - додали у зведенні.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь "не хоче воювати з Україною". На його думку, українська сторона "зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами". Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Загроза нападу Білорусі: Генштаб повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути