Ексклюзиви
субота, 02 липня 2022 21:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь не хоче воювати з Україною – Лукашенко

Білорусь не хоче воювати з Україною – Лукашенко
Самопроголошений президент Олександр Лукашенко вважає, що Білорусь хочуть втягнути у війну проти України. Фото: eastnews.ua

Білорусь не прагне воювати проти України, оскільки їм це нібито не потрібно.

Ба більше, українська сторона "зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами". Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтервʼю "БЕЛТА".

"Ще раз повторюю вам те, що говорив рік і більше тому: ми не прагнемо воювати в Україні. Нам ця війна абсолютно не потрібна", – сказав він.

Лукашенко також додав, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі розносять фейк, що білоруські спецпризначенці просять Лукашенка не воювати проти України

"Мета одна – одним махом розібратися і з Росією, і з Білоруссю. Вони нібито переживають, заявляють з України, що не хотіли б, щоб білоруські війська вторглися через північний кордон в Україну. Та не слухайте їх! Вони були б раді (я це знаю точно), якби ми туди увійшли", – зазначив він.

Окрім цього, самопроголошений президент заявив, що білоруські військові нібито три дні тому перехопили українські ракети, які були націлені на військові об'єкти.

"Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами "Панцир" вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України", – зазначив він.

Лукашенко додав, що його країну нібито продовжують провокувати, але жоден білоруський військовий не воює на території України.

Чутки про ймовірний наступ з боку Білорусі є нічим більшим, як черговою спекуляцією російської пропаганди. Таким чином росіяни хочуть посіяти паніку в Україні, вважає радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що тиск Заходу на РФ і Білорусь змушує ці країни "прискорити об'єднавчі процеси".

Зараз ви читаєте новину «Білорусь не хоче воювати з Україною – Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути