неділя, 15 липня 2018 04:40

Виснажені люди, "кравчучки" та побиті вікна - показали колорит привокзальної площі європейського міста
23

Фото: vinnitsa.info

Залізничний вокзал – це ворота в місто. Він зустрічає туристів і гостей, які приїжджають у справах. Є першою локацією, яка починає формувати враження від самого міста.

У більшості міст вокзали і територія навколо них приносять мало позитивних емоцій. Завжди людно, шумно, брудно. Вінницький залізничний – не виняток, пише vinnitsa.info.

Проспект Коцюбинського починається територією, яка в народі називають базар-вокзал. Привокзальний ринок від залізничних кас відмежовує всього десяток метрів. Потрапити на нього можна одразу, вийшовши з вагону потяга. За сотню кроків – оптовий.

Безліч кольорових вивісок – різних розмірів, форми і забарвлення кидаються в очі. Найбільші і найяскравіші мають секонд-хенди, ломбарди, лотереї і аптеки. Продають тут не тільки на ринку. Чимало людей торгують продуктами просто з тротуару: молоком, фруктами, овочами.

Біля залізничного вокзалу – кінцева зупинка громадського транспорту. У чергу на маршрут вишиковуються тролейбуси, автобуси і маршрутки. Чекають на них і пасажири. Мало хто покидає територію базар-вокзалу із пустими руками. Одні тримають валізи, інші заносять в салон кошики з купленою городиною, саджанцями або й коробки з курчатами.

Залишки хімпрому покажуться тому, хто вирішить їхати в місто трамваєм. Там багато сміття, а місцем для рекламних оголошень слугують навіть дерева.

Біля вокзалу завжди багато автомобілів – як на парковках, так і на дорозі. Швидко тут не поїдеш, бо, здається, що на пішохідних переходах люди "не закінчуються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрили кафе, де отруїлися випускники шкіл та їхні батьки

З красивого в районі базар-вокзалу хіба що саме приміщення вокзалу, оновлений фасад будинку, в якому працює магазин "Обнова" і велика кругла клумба, засаджена зеленню. Та навіть їх псує запах каналізації, нетверезі "пасажири" і недопалки.

Вінниця позиціонує себе як європейське місто. На цьому при кожній нагоді наголошує керівництво міста та країни.

Мер Вінниці Сергій Моргунов оновить площу перед залізничним вокзалом. Через постійний потік пасажирів, на перехресті можуть встановити світлофори "на вимогу".

Міський голова вважає, необхідно робити транспортну розв'язку на привокзальній площі.

Зараз ви читаєте новину «Виснажені люди, "кравчучки" та побиті вікна - показали колорит привокзальної площі європейського міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути