пʼятниця, 07 червня 2019 10:16

"Віртуози" завершаться гучною прем'єрою

"Віртуози" завершаться гучною прем'єрою
На сцені лунатиме українська прем'єра ораторії Фелікса Мендельсона-Бартольді "Ілія" або "Ілля". Фото надане організаторами

9 червня у Львівській національній філармонії відбудеться закриття 38-го Міжнародного фестивалю музичного мистецтва "Віртуози".

На сцені лунатиме українська прем'єра ораторії Фелікса Мендельсона-Бартольді "Ілія" або "Ілля", повідомляє прес-служба філармонії.

Ораторія "Ілля" – це духовний, релігійний шедевр, створений повністю на основі старозавітних текстів. Головний герой – пророк Ілля – сильна, палка, бунтарська особистість, що бореться зі світом за свої переконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відбудеться українська прем'єра фантасмагоричної ораторії Paradies & Peri

"Це монументальне музичне полотно композитор задумав, як частину трилогії, в яку мали увійти, окрім "Ілії", ораторії "Петро" і "Христос". На жаль, всьому задуму генія не судилося збутися, ораторія "Христос" так і не побачила світ. Проте 2 твори увійшли до золотого спадку музичної духовної культури. Монументальність твору наповнена грандіозними хоровими партіями і поліфонічними темами. Уся сила і пристрасть головного героя, втілена у музиці, контрастує із ліричними темами янголів, Божественного начала", – повідомляють організатори.

Для виконання цього твору епохи романтизму на сцену Львівської національної філармонії вийдуть понад 100 виконавців змішаного хору з Нюрнбергу. Сольні партії виконають такі вокалісти: Софія Соловій (сопрано), Дарія Князева (мецо-сопрано), Міхаель Новак (тенор), Роман Антонюк (лірико-драматичний баритон). Прем'єра відбудеться під керівництвом естонсько-німецького диригента Тармо Вааска.

У рамках 38-го Міжнародного фестивалю музичного мистецтва "Віртуози" виступатимуть сестри Пасічник.

Зараз ви читаєте новину «"Віртуози" завершаться гучною прем'єрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути