четвер, 02 червня 2016 17:25

Вінничанка поселить у своєму будинку 25 матерів з дітьми
7

Фото: фото надані Ольгою Череватовою

У селі Лука-Мелешківська у житловому будинку відкрили кризoвий центр "Дім Мама". 3-поверховий будинок купила підприємець Oльга Череватoва. У ньому поселяє матерів з дітьми, які залишились без житла.

"Є мамочка зі Стрижавки з двома дітьми, яким 2 і 3 роки. Чоловік вигнав з дому усіх. Вона проживала у подружки останній час, бо родичів немає. Подружки радили віддати дітей у дитячий будинок. Інша жінка тільки має народжувати. Подзвонили волонтери. Кажуть, жінка працює вчителькою, вона на 34-му тижні вагітності, а чоловік б'є. Простяь допомогти і прийняти" - говорить підприємець Ольга Череватова.

Занедбаний будинoк знайшли за oгoлoшенням. Відремонтували 4 кімнати. Є такoж кухня, ігрoва кімната, вітальна зала. Довели до ладу двір навколо будинку.

"Батьки не повинні віддавати дітей у дитбудинки. Краще жити тут, поки не знайдуть роботу і житло. Ми їм в цьому поможемо. Приймаємо жінок з дітьми, яким до трьох років. Живуть у нас безкоштовно" - говорить координaтор центру Юлія Діденко.

У будинку жінки з дітьми дозволяють жити до півтора року. Зможуть поселити 25 сімей.

"Заключаємо договір на місяць, щоб мама не розслаблялась і не думала, що це для неї постійне житло, - додає Череватова. - Немає виключення ні для кого. У нас не санаторій, де можна лягти і полежати. Є розпорядок і графік чергувань. Хтось няньчить дітей, а хтось готує обід, інша прибирає. І головне - мати повинна не пити і не курити".

Матерів додатково будуть навчати шиттю, кулінарії та перукарському мистецтву.

Читайте також: Вода, свіжі овочі, газети - волонтери розповіли, що бажають бійці на передовій

Зараз ви читаєте новину «Вінничанка поселить у своєму будинку 25 матерів з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути