понеділок, 10 вересня 2018 03:28

Відкрили музей ексклюзивних ретро-автомобілів

Відкрили музей ексклюзивних ретро-автомобілів
Є також колекції мотоциклів, техніки Другої світової війни, міні машинок. Фото:te.20minut.ua

У Тернополі на базі колекції ретро-автомобілів відкрили постійно діючий музей. Колекцію впродовж 20-ти років збирав тернополянин Тарас Демкура.

Чимало авто кататимуться вулицями міста з екскурсіями, - пише "20 Хвилин".

Всього в музеї "Ретро-кортеж" понад 20 автомобілів, серед них і найстаріші - 1936 та 1939 років. Близько десяти досі справні. Деякі з них не мають аналогів в світі і мають цікаву історію. Зокрема це стосується автомобілю "Ягуар", який належав президенту США Річарду Ніксону, а також "Майбах" зі ставки Гітлера "Вервольф", яка під час Другої світової війни розташовувалася за 8 км на північ від Вінниці біля селища Стрижавка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ретро-фото знищеного панського маєтку

" Майже 20 років я виношував мрію відкриття музею ретро-автомобілів, - розповів Тарас Демкура. - Він є першим в Західній Україні. Частина цих авто будуть їздити замками області, містом тощо. Так ми відроджуватимемо туристичну галузь.

Є також колекції мотоциклів, техніки Другої світової війни, міні машинок. Вони розставлені по стилях, країнах, роках.

" Інтерес пересічних людей неабиякий - варто лише якомусь автомобілю виїхати на вулицю, як з ним одразу ж починають фотографуватись, розпитуватись, - каже працівник музею Наталя Волощук. - Тут проводитимуться чимало соціальних проектів. За допомогою цих машин будуть допомагати дитячим будинкам, воїнам АТО.

Тарас Демкура передав два автомобілі в зону АТО в 2014 році, тоді виникла ідея щодо патріотичного виховання на базі музею. Відкриття музею відбулось в рамках Міжнародного інвестиційного форуму "Тернопільщина Invest – 2016", тому чимало іноземних делегатів мали змогу оцінити старовинні автомобілі.

Музей ексклюзивних ретро-автомобілів працюватиме щоденно з 10.00 до 19.00 на вул. Текстильна, 28.

Рідкісні автомобілі – прикраса кожного ретро – фестивалю. 4 унікуми, які існують в Україні в єдиному екземплярі і які можна було побачити минулими вихідними у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили музей ексклюзивних ретро-автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути