четвер, 02 листопада 2017 12:49

Вибухи у Калинівці: командир наказав впустити на територію арсеналу 6 людей із запалювальними речами

Автор: 112
  Вибухи на складах з боєприпасами біля Калинівки: командир наказав впустити на територію арсеналу 6 людей із запалювальними речами
Вибухи на складах з боєприпасами біля Калинівки: командир наказав впустити на територію арсеналу 6 людей із запалювальними речами

6 цивільних людей нелегально потрапили на територію військової частини А-1119 26 вересня. Їх імена не повідомляють.

Увечері того ж дня на арсеналі цієї військової частини почалася пожежа та масштабні вибухи снарядів, які стали однією з найбільших катастроф на військових арсеналах України, пише vezha.

"Черговий на КПП військової частини допустив недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, а саме виконав усне розпорядження командира в/ч А1119 та допустив на технічну територію військової частини А 1119 шість цивільних осіб працівників підприємства "Аріадна-Полісся" всупереч встановленому порядку без наявності погодження ГУ ВКР ДКР СБУ та матеріальної перепустки", - йдеться у постанові Калинівського районного суду Вінницької області.

Це трапилося о 13:20, 26 вересня, за кілька годин до початку вибухів на арсеналі. Окрім того, цивільними особами на територію військової частини було доставлено "нафтопродукти, курильні та запалювальні речі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На арсеналі в Калинівці збудують спостережну вежу та аркове сховище

Свою вину черговий на КПП визнав, окрім того, це було доведено матеріалами справи.

Калинівський районний суд наклав на обвинуваченого стягнення у виді штрафу в розмірі 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2465 гривень. Також обвинувачений мусить сплатити судовий збір у розмірі 320 гривень.

26 вересня вибухнув найбільший склад боєприпасів Міністерства оборони. Дві доби склади гасили з пожежних танків і з літаків. Лише потім жителям дозволили приїхати додому. За попередніми висновками розслідувань причиною вибухів стала диверсія.

Зараз на арсеналі посилили охорону. Увімкнули додаткове освітлення.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи у Калинівці: командир наказав впустити на територію арсеналу 6 людей із запалювальними речами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути