четвер, 02 грудня 2021 17:18

Ветерани АТО у Львові хочуть виселити російське консульство

Ветерани АТО у Львові хочуть виселити російське консульство
Львівський депутат запевняє, що всім необхідно проявити ініціативу для закриття консульства. Фото: 24tv.ua

Львівські ветерани АТО хочуть ініціювати проведення обшуків у Генеральному російському консульстві, а потім і виселити його з будівлі.

Про це повідомляє "Твоє Місто".

"Упродовж останніх років ми працювали по важливих російських маркерах у Львові. Тож почали цікавитися, на яких підставах функціонує у місті російське консульство і чи є воно осередком проросійських громадських груп. Варто було лише заглибитися у документацію, щоб зрозуміти, що багато законодавчих і нормотворчих речей були порушено під час становлення консульства, його розташування у Львові, і самовільної побудови споруди на його нинішній території. Ми перевіряли кадастрові номери, прізвища та протоколи, аби викрити заплутану "ватну" схему. Тепер володіємо необхідною документацією та знаємо, куди звертатися. Процес вже розпочався, і тепер хочемо анонсувати нашу діяльність, аби довести справу до кінця", – коментує ветеран АТО та депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця запускає "Лижний експрес" до Славського: дата та маршрут

Він каже, що вони вже звернулися до відповідних структур, але деталі не розголошують.

"Усім у Львові – і підприємницькому сектору, і органам виконавчої влади – обов'язково потрібно рухатися, аби ми припинили роботу цього консульства як такого, що чинить пряму загрозу не лише національному суверенітету, але й окремо, в частині безпеки, місту Львову. Від сьогодні цей процес вже буде запущено відкрито", – додає Ігор Шолтис.

2 грудня в ФСБ РФ заявили про затримання двох агентів Служби безпеки України й одного Головного управління розвідки Міністерства оборони. Зіновій Коваль і його син Ігор нібито збирали інформацію. Їх обвинувачують у фото- й відеозніманні стратегічно важливих підприємств життєзабезпечення. Третій затриманий начебто готував теракт. Усі затримані начебто дали свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Ветерани АТО у Львові хочуть виселити російське консульство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути