пʼятниця, 16 лютого 2018 13:50

В уряді, всупереч думці Супрун, знайшли гроші на ребальзамацію хірурга Пирогова

Автор: pirogov.com
  Після скандального допису Супрун у соцмережі, в Уряді знайшли гроші на ребальзамацію хірурга Пирогова
Після скандального допису Супрун у соцмережі, в Уряді знайшли гроші на ребальзамацію хірурга Пирогова

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман втрутився у ситуацію, яку створила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун навколо музею-садиби імені Миколи Пирогова.

Він знайшов гроші на ребальзамацію вченого, хірурга Миколи Пирогова.

Про це у Facebook повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов.

"Кошти на проведення ребальзамації тіла Миколи Івановича Пирогова – уже на рахунках Національного музею-садиби імені Миколи Пирогова. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман був вкрай схвильований усією тією історією і запевнив, що особисто втрутиться в ситуацію та підтримає музей. І ось бачимо результат", - написав мер.

Коли саме проведуть ребальзамацію хірурга у музеї, не кажуть.

"Це - державна таємниця. Але можу сказати, що це станеться найближчими місяцями. Вже готуємося до проведення ребальзамації. Запросили науковців майже з усієї України. Зокрема, приїдуть з Києва, Львова, Сум, звичайно, з Вінниці. Коли ребальзамацію проведемо, відвідувачі зможуть поглянути на результат", - сказав Gazeta.ua директор Національного музею-садиби імені Миколи Пирогова Петро Гунько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотомузей з ароматом кави відкрили у Вінниці

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у соцмережі "Фейсбук" провела опитування, чи потрібно ребальзамувати тіло вченого-хірурга Миколи Пирогова у Вінниці. Чи ліпше 200 тис. грн витратити на ліки для онкохворих дітей. У відповідь чиновниця отримала всплеск обурень від українців. Мовляв, гроші треба знайти на ребальзамацію і на медпрепарати.

На допис чиновниці миттєво відреагував міський голова Вінниці Сергій Моргунов, якого обурила позиція Супрун щодо ребальзамації тіла хірурга Миколи Пирогова. Одразу заявив, що знайдуть кошти на ребальзамацію. Додав, що разом з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм ініціюють перед урядом питання передачі у спільну комунальну власність територіальних громад Національного музею-садиби імені Пирогова.

Ініціативу вінницької влади Уляна Супрун підтримала.

Зараз ви читаєте новину «В уряді, всупереч думці Супрун, знайшли гроші на ребальзамацію хірурга Пирогова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути