вівторок, 07 травня 2019 03:28

В Україні вперше стартував форум військових письменників

В Україні вперше стартував форум військових письменників
Форум триватиме впродовж трьох днів на різноманітних локаціях. Фото:dailylviv.com

6 травня у Львові розпочався перший Всеукраїнський форум військових письменників.

Подія об'єднала понад два десятки авторів із Львівщини та інших областей України - повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

"Всеукраїнський форум розпочався зі зустрічі в Італійському дворику із письменниками, які пишуть на сучасну військову тематику. Відтак, кожен охочий міг познайомитись та поспілкуватись з авторами" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні потрібна література про досвід війни"

"Серед авторів-презентантів – кіборг Олександр Терещенко. Герой втратив праву руку та кисть лівої та отримав численні поранення рятуючи товаришів у Донецькому аеропорті. Свої спогади та життя опісля військовий виклав у книзі "Життя після 16:30", – додали в облдержадміністрації.

Олександр Терещенко отримав поранення у жовтні 2014 року у Донецькому аеропорту, намагався витягнути гранату, яка залетіла в укріплення і вона розірвалась в його руках.

"Книга складається із коротеньких оповідань - це життєві ситуації в які я попадаю — каже письменник. - "16:30" – це ті цифри, які написали мені ж моєю кров'ю, коли накладали жгути, щоб знати коли їх знімати. Це книга про те, як я живу після цих 16:30, написана без патетики, жалю. Кожне оповідання з певною мораллю, мотивацією, світлом в кінці тунелю".

Свої праці також презентували Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов і Влад Якушев.

"Назва книги "Карателі" – іронічна — розповідає Влад Якушев. - Так називали наших військових в російських новинах. А я би хотів, щоб той хто візьме в руки цю книгу зрозуміє це неспівпадіння назви і сутності людей, які захищали Україну. Книга "Карателі" це книжка для тих, хто боїться читати про війну. Адже книги про війну бувають важкими, емоційними. Це також є в книжці, але я постарався вмістити в неї і якісь веселі історії".

Форум триватиме впродовж трьох днів на різноманітних локаціях, зокрема – у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, Франковому університеті, Будинку офіцерів, Академії сухопутних військ.

Кожен охочий зможе придбати книги авторів. У межах форуму автори здійснять поїздки у райони області, де презентуватимуть свої книги і поспілкуються з читачами.

"Видавництво Старого Лева" готує до другу збірку оповідань незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова "Жизня". Вона вперше вийде українською.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше стартував форум військових письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути