четвер, 11 квітня 2019 11:56

Видадуть книжку Олега Сенцова

  «Жизня» – книжка для усіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег Сенцов допомагав українським військовим у Криму. Фото: обозреватель
«Жизня» – книжка для усіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег Сенцов допомагав українським військовим у Криму. Фото: обозреватель

"Видавництво Старого Лева" готує до другу збірку оповідань незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова "Жизня". Вона вперше вийде українською.

На книжкових полицях видання з'явиться уже за місяць. Воно побачить світ завдяки ініціативі української продюсерки Анни Паленчук і за допомогою Українського ПЕН. Олег Сенцов брав активну участь у виданні збірки та самостійно обирав її оформлення, повідомляє starylev.com.ua.

Книга – двомовна. Художня проза Олега Сенцова вперше звучить українською в перекладі Сергія Осоки, також видання містить оповідання в оригіналі – російською. Цього ж року книга виходить німецькою, англійською та польською мовами у межах ґрантової програми українського ПЕН та Міжнародного фонду "Відродження".

"Жизня" – книжка для усіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег Сенцов допомагав українським військовим у Криму, чому відкрито говорив про розв'язану Росією війну в Україні, чому розпочав голодування і не просив про помилування. Оповідання ведуть від дитинства до зрілості режисера, знайомлять із автором у період важливих для нього внутрішніх пошуків і змін, коли він прагне зрозуміти, хто він, яким шляхом піде далі і з якого більше ніколи не зійде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату ще одного показу вистави "Номери" за п'єсою Олега Сенцова

Режисера Олега Сенцова затримали у Криму в травні 2014-го за звинуваченням у підготовці терактів. Його засудили до 20 років тюрми. Торік Сенцов 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Наприкінці грудня закінчив написання нового роману.

На кінець 2018-го в місцях несвободи в Росії перебували щонайменше 57 громадян України, позбавлених волі через політичні мотиви.

Зараз ви читаєте новину «Видадуть книжку Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути