середа, 05 березня 2014 06:20

У Миргороді заборонили будинки розпусти та ігрові зали
7

Фото: Микола Марченко

У Миргороді, що на Полтавщині, учора провели народне віче. На нього зібралися активісти Євромайдану, представники "Правого сектору", громадяни міста.

Спочатку розглянули питання кадрових змін у місті. Активісти закликали виконувача обов'язків міліції переглянути незаконно відкриті кримінальні справи.

"Нам разом із вам вдалося вигнати із Миргорода начальника міліції. Є заступники, котрі мають також піти, бо себе дискредитували. Є прокурор Андрій Передерій, який кришував бандитів, який дозволяв ігорні будинки, їх три періодично відкривалися у Миргороді. Є будинки розпусти. Я звертаюся до виконуючого обов'язки начальника міліції: негайно переглянути кримінальні справи, котрі порушені проти людей. Усі справи, котрі незаконно порушені – негайно закрийте і відкрийте кримінальні справи проти тих, де є ознаки злочину. Інакше на коліна тут, на майдані поставимо, на колінах будете стояти",– говорить координатор Миргородського майдану Василь Третецький.

Миргородському прокурору Андрію Передерію дали термін до 9.00 понеділка подати у відставку за власним бажанням. Також на віче проголосували за відставку начальника Миргородської ОДПІ, відставку прокурора Полтавської області та його заступників, котрі не виправдали довір'я громади, не порушили жодної справи по факту побиття міліцією мирного пікету під Полтавською облдержадміністрацією та проти "тітушок".

Підприємець Олександр Федорченко звертається через віче до підприємців Миргорода із пропозицією перерахувати наперед за 3 місяці податки, щоб підтримати фінансово державу.
Також на майдані звучить інформація про кулуарні ігри навколо посади міського голови Сергія Соломахи.

"Частина депутатів буквально тиждень тому почала збирати підписи що до імпічменту міському голові Соломасі. Ми їм сказали, припиніть, інакше майдан займеться вами. Вони почали відкликати ті підписи .Це питання має відноситися лише до компетенції миргородської громади і нашого майдану",– каже Василь Третецький.

Під час віче також прийняли рішення про встановлення на місці пам'ятника Леніну каплички в пам'ять тих, хто загинув на Майдані.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді заборонили будинки розпусти та ігрові зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути