пʼятниця, 04 травня 2018 17:26

В лікарнях створили новий графік роботи для селян і містян

Автор: medexpress
  Вінниччина: в лікарнях створили новий графік роботи - працюватимуть у 2 зміни
Вінниччина: в лікарнях створили новий графік роботи - працюватимуть у 2 зміни

У Вінницьких обласних лікарнях запровадять новий графік роботи.

Аби зменшити навантаження на лікарів та прийняти всіх пацієнтів поліклініка Подільського центру онкології працюватиме у дві зміни - з 08:00 до 20:00 години, пише medexpress.

"У першій половині дня центр онкології прийматиме пацієнтів, які приїхали за направленням з районів, а в другій половині дня мешканців Вінниці. Це дасть змогу чітко спланувати графік роботи медикам, а мешканцям із сіл та райцентрів допоможе вирішити проблему з доїздом назад додому", - говорить директор Департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович.

Запроваджена система "Поліклініка без черг" передбачає управління потоком пацієнтів та автоматизації в лікувальних закладах. Вона суттєво розвантажує реєстратуру, здійснює моніторинг і керує пацієнтопотоком.

Наказ розіслали в усі районні та міські лікарні.

"Пацієнти, яких направлятимуть з районів повинні мати на руках всі необхідні обстеження аби одразу отримати консультацію фахівця центру не затягуючи час консультації, - додає Людмила Грабович.

На такий режим роботи найближчим часом плануємо перевести Вінницький обласний ендокринологічний центр, лікарню імені Пирогова та дитячу обласну лікарню.

У вінницьких обласних лікарнях запроваджують новий прозорий механізм черг до лікарів.

До червня створять електронні черги в поліклініках 4 медичних закладів - Подільського регіонального центру онкології, обласної дитячої клінічної лікарні, обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова та обласному ендокринологічному центрі.

Електронні черги упорядкують відвідування пацієнтів лікарів і дійсно зменшать черги під кабінетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держава не мотивує працювати "вдома" – лікар пояснив до чого призведе дефіцит медперсоналу

13 березня вступив у силу наказ Міністерства охорони здоров'я №157. Згідно з ним, медпрацівники не зобов'язані вести облікові форми, які втратили актуальність.

Також скасували талони — на прийом до лікаря, амбулаторного пацієнта й реєстрації заключних діагнозів. Медикам дозволили письмово не звітувати про усіх відвіданих на дому пацієнтів.

Утратила чинність медична карта студента, а медична карта дитини для вступу в школу і дитсадок є непотрібною. Відтепер достатньо пройти педіатра. Видану ним довідку з картою щеплень подаватимуть у навчальні заклади. Інших спеціалістів можна відвідати за бажанням батьків або коли є відповідні показання по здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «В лікарнях створили новий графік роботи для селян і містян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути