середа, 13 січня 2021 14:33

У Харкові заборонили в'їзд вантажних автомобілів

У Харкові заборонили в'їзд вантажних автомобілів
У місті також готуються вивозити повалені через обмерзання гілки дерев. Фото: obozrevatel.com

У Харкові розчищають місто після нічного снігопаду. Транзитний рух вантажних автомобілів, маса яких перевищує 8 т, через територію міста заборонений до 11:00 14 січня.

На прибудинкових територіях сніг прибирають 1365 робітників, у роботах задіяно 45 одиниць техніки та 94 засоби малої механізації, повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легковик розігнався на трасі і влетів у вантажівку: є потерпілі

"Профільні служби працюють у посиленому режимі. Першочергове завдання - розчистити від снігу основні дороги, підходи до метрополітену, лікарень, шкіл, дитсадків, а також забезпечити проїзд громадського транспорту. Буває, що, наприклад, 2-3 фури на підйомі починають "шліфувати" дорогу і через них утворюється затор у 1,5-2 кілометри прямо до в'їзду у місто. Трактори витягають ці фури, які до того ж не завжди забезпечені зимовою гумою. Але КП "Шляхрембуд" забезпечено посипальними матеріалами", - сказав Руденко.

За його словами, у місті також готуються вивозити повалені через обмерзання гілки дерев. На дороги висипано 471 кубометр піщано-сольової суміші та 452 т солі. У розпорядженні рятувальників 11 одиниць спецтехніки, 7 автодрабин, 25 бензопил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прийшла довгоочікувана зима: фото та відео засніжених вулиць

Снігопади триватимуть до кінця тижня. Серйозне похолодання почнеться з 15 січня, температура повітря у нічні години впродовж 15-19 січня становитиме -13...20°С, місцями, можливо, до -20...22°С.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові заборонили в'їзд вантажних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути