субота, 13 жовтня 2018 23:45

"У цьому приміщенні було кубло "русского міра" - відкрили Будинок воїна у Львові
36

Будинок воїна відкрили поряд із храмом РПЦ
Фото: Валерій Шмаков
На відкриття завітали близько трьох сотень осіб.
У будинку розмістили мілітарну колекцію учасника АТО Володимира Правосудова
У будинку розмістили мілітарну колекцію учасника АТО Володимира Правосудова
У будинку розмістили мілітарну колекцію учасника АТО Володимира Правосудова

У Львові 13 жовтня відкрили перший в Україні Будинок воїна. На відкриття завітали близько трьох сотень осіб. Українські захисники з нагоди завтрашнього свята прийшли у формі часів Короля Данила, Козацтва, Українських січових стрільців, Української Галицької армії, Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Військову форму одягнули також сучасні військовослужбовці - майданівці та учасники Антитерористичної операції. Після коротких виступів представників місцевої влади будівлю освятив військовий капелан отець Степан Сус.

Простір, який зможуть використовувати для масових заходів та власних потреб учасники бойових дій відкрили у приміщенні колишнього російського культурного центру, поряд із храмом РПЦ святого Георгія. Попередні власники платили за оренду в історичному центрі міста символічну плату і занедбали приміщення.

У бібліотеці на другому поверсі на підлозі розводили вогонь

"Два роки тому ми потрапили в це приміщення з депутатами, з учасниками АТО та людьми, родичі в яких загинули на війні. У цьому приміщенні було українофобське кубло "русского міра". У приміщенні був безлад і розруха. У бібліотеці на другому поверсі на підлозі розводили вогонь. Далі все відбулось згідно із чинним законодавством. Їх звідси виселила виконавча служба за рішенням суду. Тепер приміщення належатиме обласній раді, але адмініструвати його будуть самі атошники. Буде у спільному користуванні всіх ветеранських організацій. Можуть проводити тут заходи пам'яті, майстер-класи для дітей. Може будуть надавати якісь платні послуги. Ще плануємо завершити встановлення опалення, ґрати на вікна і сигналізацію, але приміщення вже повністю готове до використання", - каже заступник голови облради Володимир Гірняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безхатьки та пияки оселилися у Російському культурному центрі

На ремонт із обласного бюджету витратили 6,2 млн грн. З них 14 тисяч гривень зібрало Українське лікарське товариство.

У будинку розмістили мілітарну виставку приватної колекції учасника АТО Володимира Правосудова на псевдо "Штурм". Окрім зброї та амуніції, глядачі могли роздивитись військову форму усіх збройних формувань українців останнього тисячоліття. Виставка триватиме до 16 жовтня.

4 травня цього року, після низки рішень судів, виконавча служба спільно з правоохоронцями примусово виселила російські організації з приміщення теперішнього Будинку воїна на вулиці Короленка,1.

Зараз ви читаєте новину «"У цьому приміщенні було кубло "русского міра" - відкрили Будинок воїна у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути