Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 10:31

Українські військові показали, як тренуються за стандартами НАТО

Українські військові показали, як тренуються за стандартами НАТО
Українських воїнів чекає ціла низка випробувань: від натовпу "незадоволених місцевих жителів" до застосування вибухових пристроїв та засідок.

На Яворівському полігоні на Львівщині завершується вишкіл батальйону однієї з механізованих бригад ЗСУ за програмою "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна" (JMTG-U).

До підготовки українських військових залучені інструктори зі Збройних сил США, Канади, Польщі, Литви й Данії. Та основними інструкторами виступають українські військовослужбовці.

"Тепер наші колеги — іноземні військові фахівці, на відміну від того, як це відбувалось раніше, діють виключно у ролі спостерігачів та кураторів", — підкреслив начальник одного з відділів Навчального центру підготовки підрозділів Міжнародного центру миротворчості та безпеки підполковник Максим Клуник.

За сценарієм, батальйон висувається до району зайняття оборони. На шляху умовний противник, влаштовує для українських воїнів низку випробувань: від натовпу "незадоволених місцевих жителів", котрі намагаються не пропустити колону техніки, до застосування вибухових пристроїв та засідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пораненого несли на ношах, а як почався обстріл він зіскочив і сам побіг", - боєць "Москаль"

"Українські солдати сильно вмотивовані до опанування нових знань й навичок. Я бачу в українському війську разючі зміни на краще. Насамперед, оснащення новим сучасним озброєнням. До прикладу, цей підрозділ вже має на озброєнні потужні БТР-4. Також поліпшились тактичні дії українських воїнів", - зазначив сержант ЗС Канади Маріо Ларока, котрий є куратором однієї з українських механізованих рот.

Наступний підрозділ ЗСУ прибуде для підготовки на Яворівський полігон о другій половині січня 2018 року.

У навчальному центрі Військової служби правопорядку випустили перших військових поліцейських. Опановували усі нюанси професії правоохоронці упродовж трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові показали, як тренуються за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути