пʼятниця, 06 жовтня 2017 17:35

Українські рятувальники показали як вчаться долати страх
20

У спеціальних тепловідбивних костюмах пожежники мали пройти палаючим лабіринтом
Фото: Валерій Шмаков
ДСНС-ники тренувались гасити резервуари із нафтопродуктами
Під час пожеж нафтопродуктів виникає сильне теплове випромінювання
Рятувальники заливають резервуар із палаючою нафтою пожежною піною
У спеціальних тепловідбивних костюмах пожежники мали пройти палаючим лабіринтом

Пожежно – рятувальні підрозділи провели тренування з психологічної підготовки.

Заняття відбулись на території Бориславського навчального полігону ДСНС України у Львівській області, в умовах, наближених до бойових. Проводяться такі навчання щорічно.

Учасників навчань чекало випробування на смузі психологічної підготовки. У спеціальних тепловідбивних костюмах пожежники мали пройти палаючим лабіринтом. За словами рятувальників, такі костюми можуть витримувати температуру до 1600 градусів Цельсія.

Умови, близькі до реальної пожежі відтворили у теплодимокамері. В задимленому приміщенні вогнеборці в кисневих масках мали навпомацки відшукати постраждалого та винести його на свіже повітря. Фахівці кажуть, в такі моменти для пожежників важливо навчитись долати страх. Впродовж тренування із учасниками навчань спілкувалися психологи ДСНС.

Також рятувальники вчилися надавати допомогу постраждалим у ДТП, та визволяти пасажирів з понівеченого автомобіля. Для цього ДСНС-ники порізали справжню автівку за допомогою гідравлічного інструменту. Окрім цього новоспечені вогнеборці вправлялися у в'язанні рятувальної петлі на потерпілому, підйомі по драбині на висоту 25 м та проведенні саморятування із високого будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежник врятував собаку, зробивши штучне дихання (ВІДЕО)

Останньою точкою навчань для молодих рятувальників стало гасіння резервуарів із нафтопродуктами. Тут також довелось працювати у тепловідбивних костюмах, бо під час таких пожеж виникає сильне теплове випромінювання.

"Цьогоріч у навчаннях бере участь 53 рятувальника, які недавно були прийняті на службу. Метою занять є підготувати їх до умов, які можуть виникнути під час реальної пожежі, аби вони не боялися полум'я, високих температур і задимлення", - зазначив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Ущапівський.

Українські військові показали як вчаться долати страх. Бійці подолали смугу перешкод із імітацією масованих артилерійських та мінометних обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «Українські рятувальники показали як вчаться долати страх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути