вівторок, 18 липня 2017 21:03

Українські військові показали, як вчаться долати стрес
15

Учасники навчань подолали смугу перешкод із імітацією масованих артилерійських та мінометних обстрілів
Офіцери рівня полковника на смузі перешкод відчули на собі психологічний стресс, аби краще розуміти підопічних
Бійці стрибали через полум’я, вели вогонь на ходу, повзали під колючим дротом, а над головами у них стріляли з автоматів та зенітки
Офіцери рівня полковника на смузі перешкод відчули на собі психологічний стресс, аби краще розуміти підопічних
Учасники навчань подолали смугу перешкод із імітацією масованих артилерійських та мінометних обстрілів

Українські військові вчилися долати психологічний стрес з імітацією масованих артилерійських обстрілів.

Інструкторські методичні збори із заступниками командирів з морально-психологічного забезпечення (МПЗ) Повітряних Сил відбулись на Київщині у Васильківському гарнізоні.

Учасники провели заняття з психологічної підготовки у разі застосування противником атаки з повітря. Також кожен із заступників командирів з МПЗ подолав смугу перешкод із імітацією масованих артилерійських та мінометних обстрілів. Бійці стрибали через полум'я, вели вогонь на ходу, повзали під колючим дротом, а над головами у них стріляли з автоматів та зенітної установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаюче відео з навчань українських десантників

"Офіцери з морально-психологічного забезпечення повинні вміти виводити бійців зі стресового стану, тому, в першу чергу, мають подолати свій власний страх. На смузі перешкод ніхто не знав, яке саме випробування їх чекає наступну секунду, адже на війні треба бути готовим до всього. Чимало з офіцерів пройшли АТО, але на "нулі" служили не всі через специфіку родів військ. Тож деякі з офіцерів рівня полковника-підполковника на цих зборах чи не вперше відчули на собі посилений психологічний стресс, аби краще розуміти підопічних", - зазначила прес-офіцер Повітряного командування "Захід" майор Ірина Баранова.

Цікаво, що на рівні з чоловіками смугу перешкод проходили і жінки-офіцери структур виховної роботи.

В Чорному морі та та Одеській області проходять міжнародні військові навчання "Сі бриз-2017". У них приймають участь 3,5 тис українських бійців і військових НАТО. Gazeta.ua зібрала, які кораблі беруть участь у спільних навчаннях.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові показали, як вчаться долати стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути