середа, 01 липня 2020 10:08

Українцям радять не купатися біля узбережжя Одеси та не їсти рибу
3

В Одесі позеленіло море
Фото: facebook.com/consumer.odessa
В Одесі позеленіло море
В Одесі позеленіло море

Фахівці Держпродспоживслужби не радять купатись біля узбережжя Одеси та вживати виловлені біля берегів морепродукти. Причиною називають цвітіння води, спричинене розкладанням водоростей.

"Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, і стала смарагдовою. Навіть у відкритому морі з'явилися величезні жовто-зелені плями. До берега прибилось багато водоростей, які під впливом високої температури повітря почали розкладатись. Тому ГУ Держпродспоживслужби в області застерігає населення від купання у такій воді, особливо дітей", - повідомляє пресслужба Одеського облуправління Держпродспоживслужби.

Отруйні речовини, які супроводжують цвітіння морської води, здатні накопичуватись в організмах морських мешканців. Бажано утриматись від споживання морської риби, мідій, які виловлено в одеському прибережжі та причорноморських лиманах.

Обласний лабораторний центр МОЗ повідомив, що морська вода біля 5 пляжів Одеси взагалі не відповідає санітарно-мікробіологічним показникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Азовському морі відпочивальників атакує новий вид медуз

"У зонах рекреації морського водокористування Одеси та Одеської області (Овідіопольський, Лиманський, Білгород-Дністровський, Кілійський, Татарбунарський райони) на санітарно-мікробіологічні показники дослідили 93 проби морської води, 13 із них не відповідали нормативним вимогам. Зокрема, одеські пляжі на 13 ст. В. Фонтана, 16 ст. В. Фонтана, 10 ст. В. Фонтана, "Аркадія", "Дельфін", - йдеться у повідомленні.

На санітарно-хімічні показники досліджено 9 проб морської води, усі вони відповідали гігієнічним вимогам.

На пляжах в Одесі фіксують мікробіологічне забруднення морської води. Водночас вода в річках та озерах відповідає нормативам.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять не купатися біля узбережжя Одеси та не їсти рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути