пʼятниця, 12 червня 2020 08:27

Повідомили про забруднення моря на всіх одеських пляжах

Повідомили про забруднення моря на всіх одеських пляжах
Морська вода на Одеських пляжах забруднена. Фото: unsplash

На пляжах в Одесі фіксують мікробіологічне забруднення морської води. Водночас вода в річках та озерах відповідає нормативам.

Невтішні результати повідомили в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Фахівці дослідили 93 проби морської води на мікробіологічні показники та 43 проби на санітарно-хімічні показники.

Зразки води взяли в рекреаційних зонах Білгород-Дністровського, Кілійського, Татарбунарського районів, пляжах міста Одеси, Лиманського, Овідіопольського районів.

"За мікробіологічними показниками на всіх пляжах міста Одеси проби морської води не відповідають нормативам" - такий висновок експертів.

Дослідили води Дунаю в Кілійському районі та озеро Ялпуг у Болградському районі - все проби на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники відповідають нормативним вимогам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям радять не купатися в морі

Води поверхневих водойм ІІ категорії досліджено у Балтському, Овідіопольському, Білгород-Дністровському районах. Лише одна проба води (Дністровський лиман, р.Савранка) не відповідає вимогам по санітарно-хімічним показникам. В інших водоймах вода в нормі.

Також в нормі питна вода в Одесі. Водночас у деяких районах області не відповідає санітарно-мікробіологічними показниками вода в Татарбунарському районі - в селі Лиман, смт. Окни, не відповідає санітарно-хімічним показниками 4 Балтському районі (села Андріяшівка та Білине) та в селі Лиман Татарбунарського району.

В Одесі послаблення карантину з 22 травня люди сприйняли за його скасування і почали масово порушувати заборони. Вони ринули в ресторани, клуби та на пляжі, ігноруючи запобіжні заходи.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про забруднення моря на всіх одеських пляжах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути