середа, 10 вересня 2014 15:57

Україна почала укріплювати кордон з Молдовою

Україна почала укріплювати кордон з Молдовою

З учорашнього дня вінницькі прикордонники почали укріплювати кордони з боку Молдови та Придністров'я. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив губернатор Вінниччини Анатолій Олійник. Він наказав посилити територіальну оборону області. Найміцніше слід укріплювати кордони в Ямпільському та Могилів-Подільському районах.

"Це території з найбільшою вірогідністю вторгнення в Україну. З території Придністров'я дуже легко організувати ворожі акції. Їхня мета показати, що навіть у такому спокійному краї, як Вінниччина, не можна почувати себе у безпеці"- пояснює Анатолій Олійник.

Щодня 200 жителів навколишніх сіл біля кордону з Молдовою патрулюють разом з військовими.

"Загроза є завжди і до неї треба бути готовим. Обстановка контрольована. На кордоні з Молдовою перерили об'їзні шляхи по лінії кордону по периметру від контрольно-пропускного пункту. Найняли важку землерийну техніку, щоб вирити рови, через який не пройде танк. Збудували додаткові вежі, лінію кордону обтягнули колючим дротом" — говорить керівник прес-служби Могилів-Подільської митниці Людмила Катеринич.

Поки в країні триває перемир'я, загрозу російських військ можна очікувати будь-якої миті з боку Придністров'я.

"До агресії треба готуватись, бо перемир'я є сумнівним з точки зору легітимності. Не дарма кажуть: хочеш миру, готуйся до війни. Росія з боку Чорного моря візьме Придністров'я і піде на Україну. В планах Путіна — не тільки Донбас. Він намагатиметься дестабілізувати ситуацію по всій Україні" — зазначив політолог Сергій Таран.

Політолог підкреслив, що в країні не вистачає справжньої підготовки до підпілля та партизанського руху.

"Якби навчання пройшли з мільйон українців, то Путін чудово розумів би, що він може зайти на нашу територію, але витримати наші війська не зможе. Сама підготовка не повинна зводитись до пробіжок по лісу та й усе. При нападі маємо зупинити ворога" — додав експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна почала укріплювати кордон з Молдовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути