вівторок, 26 грудня 2017 14:46

Українці створили сайт для слабозорих та незрячих користувачів

26 грудня у Львові презентували сайт для слабозорих та незрячих користувачів. Його розробили представники осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів – УСІ". Про це повідомляють у прес-службі мерії.

"Сайт usi.org.ua має кілька важливих особливостей, - каже авторка проекту Оксана Потимко. - Зокрема, сторінка цілком доступна для осіб з повною втратою зору, оскільки меню і наповнення сайту доповнені обов'язковим текстовим супроводом. Для осіб із залишковим зором, залежно від діагнозу і зорових можливостей, передбачені одразу дві функції – зміна шрифту, тобто його збільшення або зменшення, та зміна фонового режиму, тобто зміна кольору сторінки залежно від сприйняття користувача".

  На сайті створили бібліотеку із підручниками для незрячих школярів.
На сайті створили бібліотеку із підручниками для незрячих школярів.
"Слабозора людина має можливість переключити фоновий режим, змінити шрифти і вона користується мишкою, бо все-таки трішки бачить. А незряча людина мусить мати озвучений спеціальними програмами комп'ютер і так зможе користуватися сайтом", – розповідає Оксана Потимко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи ввели додаткову стипендію студентам із інвалідністю

Веб-сторінка містить детальну інформацію про всі проекти "Української спілки інвалідів – УСІ" в галузі освіти, культури, соціального захисту, медицини. Також є категорія "Аудіодискрипція", де розміщений увесь відеоконтент для незрячих дітей – 26-серійний мультфільм "Лис Микита", інші мультиплікаційні та художні фільми з аудіодискрипцією. Є також категорія "Бібліотека", у якій розміщені підручники у форматі DAISY для незрячих школярів.

  Для дітей виклали мультфільм "Лис Микита" з аудіодискрицією.
Для дітей виклали мультфільм "Лис Микита" з аудіодискрицією.
Розробники сайту сподіваються, що його наповнення стане джерелом інформації і нових послуг не лише для осіб з вадами зору, але й для ЗМІ.

Проект у межах конкурсу соціально-культурних проектів профінансував департамент розвитку Львівської міськради. Його вартість 77 тис. грн.

У міжнародний день незрячих людей в Харкові презентували книгу "Українські менестрелі", де ноти кобзарських пісень зобразили за системою Брайля.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили сайт для слабозорих та незрячих користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути