неділя, 08 грудня 2013 01:32

Учасники Європробігу з Харкова везуть на столичний майдан мед, картину і буржуйки

Учасники Європробігу з Харкова везуть на столичний майдан мед, картину і буржуйки
Фото: radio24.ua

Європробіг "Харків-Київ" стартував у суботу ввечері на площі Свободи в Харкові.

"Раніше біільшість людей їздили в Київ на Євромайдан по-партизанськи, щоб доїхати. Але ми вирішили, що ми - господарі в нашій країні і в ній ще діє Конституція, яка гарантує нам право на вільне вираження громадянської позиції, свободу політичних поглядів, свободу пересування і т.д. Тому ми влаштовуємо цей Европробег "Харків-Київ", щоб завтра взяти участь у Народному віче", - повідомив ініціатор Європробігу Іван Варченко.

За його словами, в акції візьмуть участь близько 50-ти автомобілів з ​​Харківської області (близько 30-ти стартували з Харкова, інші повинні приєднатися по дорозі), прикрашених прапорцями та стрічками України та ЄС. Передбачається, що в Полтаві до Європробігу приєднаються ще кілька десятків машин.

Учасники Європробігу везуть з собою подарунки від харків'ян київськиму Євромайдану: теплу речі, мед, варення та інші продукти харчування, каремати, прапори, буржуйки і картину "Від Київської Русі до Бандустана, від Ярослава Мудрого до Хама."

"Ми передамо цю картину невідомого харківського художника в музей революції 2013 року" , - пожартував Варченко.

За його словами, харківські правоохоронці гарантували, що на території Харківської області вони забезпечать порядок і безпеку учасників акції. Крім того, народні депутати Арсен Аваков, Костянтин Бондарєв, Валерій Головко та Андрій Павловський звернулися до керівників правоохоронних органів Харківської, Полтавської та Київської області, міста з вимогою забезпечити конституційні права учасників Європробігу.

Перед стартом автопробігу до його учасників з напутнім словом звернувся представник ДАІ. Він порадив не забувати про заходи безпеки на слизькій зимовій дорозі (використання ременів безпеки для водія і пасажирів, вибір безпечної швидкості руху і безпечної дистанції під час руху автомобілів) і неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Європробігу з Харкова везуть на столичний майдан мед, картину і буржуйки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути