Ексклюзиви
середа, 22 червня 2022 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі обдурюють людей, щоб роздавати паспорти РФ - черги займають зранку

У Мелітополі обдурюють людей, щоб роздавати паспорти РФ - черги займають зранку
У Мелітополі дезінформують мешканців, щоб вони захотіли отримати російський паспорт. Фото: East News

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські окупанти дезінформують місцевих мешканців, щоб вони погодилися оформити паспорт РФ.

Через пропагандистські ЗМІ поширюють фейки, в яких "прогнозують" бідність, якщо люди не погодяться отримати російський документ. Про це повідомив мер міста Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Зокрема, людям розповідають, що вони нібито більше не зможуть отримувати українські пенсії. Тому їм кажуть, що необхідно оформити російський паспорт та ставати у чергу за виплатами.

"Рашисти зрозуміли, що мало хто в Мелітополі бажає добровільно отримувати російські паспорти, тому вони вирішили вдатися до дезінформації. Погрожують пенсіонерам", - зазначив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У захопленому Мелітополі росіяни вигадали нову корупційну схему

Біля колишнього Адмінцентру вже протягом декілька днів люди стоять у черзі, яка простягається на всю вулицю. Там окупаційна влада відкрила міграційну службу РФ. Дехто займає чергу з 4:00 ранку.

Водночас Федоров запевнив, що український уряд виконує всі свої обов'язки за соціальними статтями. Саме тому Україні продовжує нараховувати і виплачувати пенсії.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей.

Водночас стало відомо, що 99% громадян в Мелітополі чинять опір окупаційній владі. Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала у них масові захворювання.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі обдурюють людей, щоб роздавати паспорти РФ - черги займають зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути